CRO RACE 2021 Josip Rumac: Koliko je ostalo snage? Sada ćemo se prvo dobro odmoriti, a onda ćemo vidjeti donosi subota

Petak, 01. listopada 2021. 19:09 Napisao/la  KS

Trećim mjestom u četvrtoj etapi Josip Rumac izbio je na četvrto mjesto u ukupnom poretku sa samo sedam sekundi zaostatka za vodećim Andersom Skaarsethom

Josip Rumac s navijačima nakon utrke
Josip Rumac s navijačima nakon utrke Foto: Kristian Sirotich

Josip Rumac imao je razloga za zadovoljstvo nakon što je prošao ciljnom ravninom u Crikvenici, biciklist iz Poljana ispraćen je burnim pljeskom i ovacijama brojnih zaljubljenika u biciklizam, ali i znatiželjnika što su se okupili vidjeti kakav to šušur vlada središtem Crikvenice.

Rumac je ciljnom ravninom projurio na trećem mjestu, prva etapna pobjeda na domaćoj utrci iz ruku je izmigoljila u posljednjim metrima četvrte dionice.

- Jučer sam bio četvrti pa smo odlučili da ćemo danas ponovo pokušati. Bio sam neki dan pogledati zavoje, pogledao sam čitav krug, znao sam što me čeka u Crikvenici. Nije bilo lako nakon treće etape, ali nastojao sam se na magistrali maksimalno odmoriti. Plan je bio u cilj ući među prva tri, ušao sam prvi, odabrao svoju putanju, ali ovi su dečki trenutačno ipak bolji sprinteri od mene, rekao je Josip Rumac nakon što je došao do daha.

Kažu da u biciklizmu najslabiji prvi pokuša pa što bude, našalio se Rumac na svoj račun, iako je jasno da je učinio sve što je u ovom trenutku mogao da bi ostvario svoj najbolji rezultat na domaćoj etapi.

Najbolji rezultat u dosadašnjim izdanjima CRO Racea na kojima je nastupio bilo je četvrto mjesto prije dvije godine, upravo u Crikvenici.

- Petsto metara prije cilja sam krenuo, zadnji lijevi zavoj sam prvi prošao, sljedeća dva desna zavoja sam također bio prvi, ali onda su me uhvatili. Padovi? Nisam ih niti čuo, niti vidio. Imao sam svoju putanju, svoj cilj, znao sam di je crta i toga sam se držao, nastavio je Rumac.

Josip Rumac je jako dobro znao što ga čeka u Crikvenici, a jako dobro zna i što ga čeka u subotnjoj petoj etapi, kada će peloton praktički proći njegovim rodnim krajem.

- Koliko je ostalo snage? Sada ćemo se prvo dobro odmoriti, a onda ćemo vidjeti što donosi subota, zaključio je Rumac, koji je jučerašnjim trećim mjestom izbio na četvrto mjesto u ukupnom poretku sa samo sedam sekundi zaostatka za Norvežaninom Andersom Skaarsethom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.