SP klubova: San Lorenzo slavio protiv Aucklanda, bivši igrač senjskog Nehaja ispao u polufinalu

Srijeda, 17. prosinca 2014. 23:06 Napisao/la  SC

Bilenu i njegovom Aucklandu nije pošlo za rukom vizirati finale protiv slavnog madridskog Reala, no valja se nadati svjetskoj klupskoj bronci koju može izboriti u subotu protiv prvaka Sjeverne i srednje Amerike

Odigran je i drugi polufinalni susret klupskog Svjetskog prvenstva koje se ovog tjedna održava u Maroku. Nakon što je u utorak madridski Real uvjerljivo nadigrao Cruz Azul, večeras je svoje mjesto u subotnjem finalu rezervirao i San Lorenzo, osvajač Copa Libertadores prošle sezone. Južnoamerički prvaci su nakon produžetaka s 2:1 pobjedili Auckland, prvake Oceanije. Sukus svega su subotnji ogledi Reala i San Lorenza za zlato, odnosno Cruz Azula i Aucklanda za svjetsku klupsku broncu. U srijedu je još u dvoboju za peto mjesto afrički prvak Setif nadigrao prvake Australije i Azije, momčad West Sydney Wanderersa. Nakon 120 minuta bilo je 2:2, afrička je momčad slavila posredstvom raspucavanja jedanaesteraca.

Vijest dana, barem što se šire riječke regije tiče je nastup Marija Bilena u polufinalnoj utakmici protiv San Lorenza za svoj Auckland. Bilen je rođeni Vinkovčanin s bogatom HNL-reputacijom (Cibalia, Slaven Belupo, Zadar). U karijeri je kratko nastupao i u Albaniji (Flamurtari), ali i u redovima senjskog Nehaja. Za klub pod slavnom kulom igrao je proljetni dio sezone 2010/11 i upisao petnaest nastupa za Senjane.

Bilenu i njegovom Aucklandu nije pošlo za rukom vizirati finale protiv slavnog madridskog Reala, no valja se nadati svjetskoj klupskoj bronci koju može izboriti u subotu protiv prvaka Sjeverne i srednje Amerike.

Klupsko SP - polufinale

San Lorenzo - Auckland FC 2:1 (Barrientos 45, Matos 93/Berlanga 67) (nakon produžetaka)

SAN LORENZO: Torrico - Buffarini, Kannemann, Yepes, Mas - Ortigoza (109 Quignon), Mercier - Veron (68 Romagnoli), Barrientos, Kalinski (77 Matos) - Cauteruccio

AUCKLAND FC: Williams - Berlanga, Irving, Đorđević (96 Issa), Iwata - Payne, Vicelich, Bilen - De Vries, Tade (90 Brown), Tavano (100 Burfoot)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.