Ronaldo izašao iz sjene i opet postao heroj navijača, Cruzeiro postao prvoligaš

Četvrtak, 22. rujna 2022. 11:01 Napisao/la  SC

Pokazalo se da su Ronaldove poslovne odluke bile ispravne, novi vlasnik  za samo godinu dana  uspio Cruzeiro vratiti u prvu ligu

Ronaldo izašao iz sjene i opet postao heroj navijača, Cruzeiro postao prvoligaš

Ronaldo je ponovo na naslovnicama zbog velikog sportskog uspjeha!

Cruzeiro je u 31. kolu brazilske Serie B pobijedio Vasco rezultatom 3:0 i sedam kola prije kraja sezone osigurao povratak u elitni razred brazilskog nogometa!

Nakon što je završio briljantnu igračku karijeru, Ronaldo je odlučio ulagati u nogomet, Brazilac je prvo uložio u španjolski klub Valladolid, a zatim je u prosincu prošle godine postao većinski vlasnik Cruzeira, kluba u kojemu je kao tinejdžer počeo karijeru (44 pogotka/47 nastupa).

Po dolasku u klub uručio je otkaz poznatom brazilskom treneru Vanderleiju Luxemburgu, dvostruko je smanjio klupski budžet od 5 mil. dolara, igrači koji su ostali morali su pristati na manje plaće, nakon otkaza klupskoj legendi, vrataru Fabiju (41), navijači su počeli protestirati protiv njegovih postupaka.

Pokazalo se da su Ronaldove poslovne odluke bile ispravne, za samo godinu dana Ronaldo je uspio sanirati dugove i Cruzeiro vratiti u prvu ligu.

Klub koji je četiri puta bio brazilski prvak i koji je dvaput osvojio Copa Libertadores, vratio se nakon tri godine tamo gdje mu je mjesto.

Nakon pobjede protiv Vasca nastalo je veliko slavlje, Ronaldo je sinoć opet postao heroj navijača kultnog kluba.

Ronaldo Luís Nazário de Lima za mnoge ljubitelje nogometa ostao je jedini "pravi Ronaldo" nakon što se pojavio Cristiano Ronaldo, brazilski napadač za mnoge stručnjake slovi najboljim klasičnim napadačem svih vremena.

U naponu snage prije teške ozljede u dresu Intera, Ronaldo je igrao nogomet kakav nitko nikada nije igrao, bio je idealna kombinacija Messijeve tehničke virtuoznosti i Ronaldovih fizičkih mogućnosti.

Takva kombinacija tehničke profinjenosti i nevjerojatne brzine do danas nije utjelovljena ni u jednom igraču.



Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.