Otpisani Ivan Peršić na kraju trijumfalne sezone postao jedan od najboljih igrača Intera

Ponedjeljak, 03. svibnja 2021. 09:32 Napisao/la  SC

Ono što me najviše iritiralo dok sam bio igrač, bio je trener koji bi izgovorio lijepu laž samo da bi me obradovao, kaže Conte dok govori o Perišićevoj preobrazbi

Conte i Perišić
Conte i Perišić

Ivan Perišić postao je personifikacija bajke o ružnom pačetu Intera!

Perišić je osvojio Scudetto kao standardni igrač u momčadi trenera koji ga je otpisao odmah čim je došao u Inter.

Antonio Conte jasno je rekao da mu Perišić ne treba, nakon samo nekoliko pripremnih utakmica hrvatski reprezentativac stavljen je na transfer listu.

Na poziv trenera Bayerna Nike Kovača otišao je u objektivno bolji klub, u dresu Bayerna osvojio je sve što se moglo osvojiti, ali Bayern nije htio otkupiti njegov ugovor.

- Ono što me najviše iritiralo dok sam bio igrač, bio je trener koji bi izgovorio lijepu laž samo da bi me obradovao. Mislim da ljudi više trebaju cijeniti iskrenu, grubu izjavu nego dobronamjernu laž. Igrači znaju da svaku odluka donesem za dobrobit momčadi. Kad sam stigao u Inter, moja je prva ideja bila da Perišić bude bočni igrač, jer sam znao da ima karakteristike za to. Možete imati najbolje ideje, ali igrač se treba potruditi i postati spreman da bi je prihvatio. Ivan  nije bio spreman za to, pa je otišao na posudbu u minhenski Bayern. Vratio se s drugačijim mentalitetom, kaže Conte.

Iako se u Milano vratio kao njemački i europski prvak, Perišić je opet stavljen na transfer-listu, činilo se da se neće dugo zadržati u Interu.

Conte nije odustao od svoje ideje, tijekom priprema Perišić je opet počeo igrati na poziciji koju nikada ranije nije igrao u karijeri.

Ovog puta bočni napadač Bayerna, Borussije Dortmund, Wolfsburga i stožerni igrač svjetskog doprvaka 2018. godine, u 32. godini počeo je drugačije igrati lijevog  braniča Intera u sustavu s trojicom stopera:

- Mislim da je Perišić sjajan igrač s fantastičnom fizičkom snagom, dobar je u zraku. Trebao je samo postati spreman za takvu ulogu i kada je to učinio, počeo je redovito igrati. Dobro zna da od njega očekujem više, jer ima kvalitetu da igra još bolje, kaže Conte.

Ružno pače postalo je crno-plavi labud, Peršić je na kraju trijumfalne sezone postao jedan od najboljih igrača Intera.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.