Joško Gvardiol: Ne moram više brinuti o Haalandu, sada ću ga imati na svojoj strani!

Subota, 05. kolovoza 2023. 11:54 Napisao/la  SC

Imati prigodu raditi s Pepom Guardiolom bit će čudesno iskustvo, moja igra može samo napredovati pod vodstvom takvog stručnjaka, rekao je 21-godišnji hrvatski branič

Joško Gvardiol
Joško Gvardiol

Joško Gvardiol i službeno je postao najskuplji stoper u povijesti nogometa potpisavši ugovor s Manchester Cityjem.

Odmah nakon potpisa 21-godišnji hrvatski nogometaš nije krio oduševljenje svojim novim klubom, ali niti načinom na koji je prihvaćen.

- Uvijek sam sanjao da ću jednog dana igrati u Premierligi, počašćen sam što ću svoj san ostvariti u momčadi koja je prošle sezone dominirala u svim natjecanjima. Svi koji su gledali Manchster City prošle sezone znaju da je to jedna od najboljih momčadi na svijetu, ova je momčad to dokazala osvajanjem trostruke krune. Potpisati za Manchester City nešto je jako posebno za mene i za moju obitelj. Imati prigodu raditi s Pepom Guardiolom bit će čudesno iskustvo, znam da ja još uvijek nisam dao sve što mogu nogometu, moja igra može samo napredovati pod vodstvom takvog stručnjaka, rekao je hrvatski reprezentativac, koji neće biti jedini Hrvat u Guardiolinoj momčadi.

- Sretan sam što ću igrati s Mateom Kovačićem, on je vrhunski nogometaš i vjerujem da zajedno možemo pridonijeti da Manchester City odigra još jednu vrhunsku sezonu, dodao je Gvardiol.

Prošle sezone Red Bull Salzburg u Ligi prvaka zaustavljen je baš od Manchester Cityja.

-  Znali smo da će biti teško, ali bilo je nevjerojatno iskustvo. Način na koji je City igrao na domaćem terenu bilo je razina više, uključujući i atmosferu. Prošle sezone, ali i sezonu prije toga u Bundesligi, bilo je teško igrati protiv Erlinga Haalanda, on je izuzetno zahtjevan igrač za čuvanje, jak, brz, ima sve što je potrebno da bi jednoga dana postao najbolji na svijetu. Srećom, sada ću ga imati uz sebe, ne moram više brinuti o njemu, zaključio je Joško Gvardiol.

Tablice omogućuje Sofascore