Liverpool na prodaju, Premierliga postala najjača na svijetu zbog američkog kapitala

Ponedjeljak, 07. studenog 2022. 16:00 Napisao/la  SC
Tom Werner, Jurgen Klopp, John W. Henry sa suprugom Lindom
Tom Werner, Jurgen Klopp, John W. Henry sa suprugom Lindom

Liverpool se prodaje!

Fenway Sports Group (FSG) iznenadila je objavom da je odlučila prodati klub, vlasnici su pozvali potencijalne kupce da pošalju svoje ponude.

Nije bilo nikavih naznaka da bi FSG moga prodati Liverpool, koji je u mandatu Jurgena Kloppa postao jedan od vodećih europskih klubova.

Američki fond kupio je Liverpool 2010. godine za oko 300 mil. eura od Georgea Gilletta i Toma Hicksa, prema Forbesu klub danas vrijedi oko 4,5 milijardi eura.

Klopp je u jako dobrim odnosima s vlasnicima, iza FSG-a stoje John W. Henry i Tom Werner, koji su inače vlasnici baseball kluba Boston Red Sox i televizijske mreže NESN.

Četiri od šest vodećih klubova Premierlige (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United) u vlasništvu su Amerikanaca, devet klubova u Premierligi potpuno je ili djelomično u vlasništvu Amerikanaca.

Premierliga postala je najjača liga na svijetu zahvaljujući američkom kapitalu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.