Community Shield: Liverpool pobijedio City, Klopp osvojio jedini trofej koji je nedostajo

Subota, 30. srpnja 2022. 20:16 Napisao/la  SC
Darwin Nunez ostvario prvijenac
Darwin Nunez ostvario prvijenac

Liverpool je osvojio prvi trofej sezone, u stotom Community Shieldu aktualni pobjednik FA Cupa pobijedio je aktualnog prvaka Manchester City rezultatom 3:1.

Sezona u Premierligi počela je 11. pobjedom Jurgena Kloppa u 25. međusobnom obračunu s Pepom Guardiolom, njemački stručnjak osvojio je jedini trofej koji mu je nedostajao otkada je preuzeo Liverpool.

Manchester City doživio je poraz, ali nije razočarao igrom!

City je uputio više udaraca u okvir vratiju, Adrian je imao puno više posla od Edersona, a imao je i više sreće.

I Alexander-Arnold je imao malo sreće, kada je njegov udarac Ake glavom skrenuo i učinio neuhvatljivim za Edersona, kazneni udarac također se dogodio u pasivnoj situaciji, da Diasa lopta nije pogodila u ruku ništa se ne bi dogodilo...

Haaland nije iskoristio tri izgledne prilike od koje promašaj u sudačkoj nadoknadi možda ne bi utjecao na konačni rezultat, ali je sigurno utjecao na sujetu mladoga Norvežana.

S druge strane Nunez je ušao u igru u 59. minuti, nije iskoristio jedan zicer, kada je napucao u glavu Edersona, ali je nakon toga iznudio kazneni udarac nakon pokušaja udarca glavom i postigao prvijenac u natjecateljskim utakmicama.

Liverpool je zahvaljujući prepoznatljivom okomitom nogometu zaslužio pobjedu, sezona je počela utakmicom koja je potvrdila očekivano: najmoćniji nogomet na svijetu i dalje se igra na Otoku.

Community Shield: Liverpool - Manchester City 3:1 (Alexander-Arnold 21, Salah 83-11m, Nunez 90+4/Alvarez 70)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.