Nenad Bjelica postao trener Union Berlina, hrvatski stručnjak dosegnuo vrhunac

Nedjelja, 26. studenog 2023. 14:27 Napisao/la  SC

Bjelica je postao treći hrvatski trener u Bundesligi, Niko Kovač trener je Wolfsburga, Edin Terzić trener je Borussije Dortmund

Nenad Bjelica postao trener Union Berlina, hrvatski stručnjak dosegnuo vrhunac

Nenad Bjelica službeno je postao novi trener nogometaša Union Berlina!

Njemački klub predstavio je hrvatskog stručnjaka na svojim službenim stranicama, Josip Juranović dobio je novog trenera nakon što je nakon pet godina otkaz dobio Urs Fischer.

Bjelica je dosegnuo vrhunac u trenerskoj karijeri, nakon neuspješne epizode u Trabzonsporu prvi put je postao trener u klubu iz lige petice.

Trenersku karijeru počeo je u austrijskom nogometu gdje je završio igračku karijeru, njemački jezik nije mu problem u komunikaciji s javnošću.

Kako će komunicirati s igračima u jednoj od najboljih europskih liga brzo će postati poznato.

- U Nenadu Bjelici uspjeli smo privući iskusnog trenera koji je uspješno radio u raznim zemljama. On ima jasnu ideju kako želi voditi našu momčad i kakav bi nogomet trebali igrati, rekao je predsjednik kluba Dirk Zingler o bivšem treneru Dinama i Osijeka.

Bjelica je postao treći hrvatski trener u Bundesligi, Niko Kovač trener je Wolfsburga, Edin Terzić trener je Borussije Dortmund.

Velika je razlika u tome da su Kovač i Terzić rođeni u Njemačkoj, dok je Bjelica morao puno uložiti u svojoj karijeri da bi došao do Njemačke.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.