Liga prvaka: Manchester United poražen u Baselu, čudna utakmica u Sevilli

Utorak, 14. rujna 2021. 20:44 Napisao/la  SC

Cristiano Ronaldo postigao pogodak za Manchester United u prvoj utakmici Lige prvaka nakon što se vratio na Old Trafford.

Ivan Rakitić
Ivan Rakitić

Liga prvaka već je u prvim dvjema utakmicama ponudila čari nepredvidljivog nogometa!

Manchester United izgubio je u Baselu, a utakmica između Seville i Salzburga ostaje upamćena po čak četiri dosuđena kaznena udarca u prvom poluvremenu,

Bjeloruski sudac Aleksei Kulbakov na stadionu Ramon Sanchez Pizujan dosudio je do odmora tri kaznena udarca protiv Seville, naravno da je time izazvao lavinu nezadovoljstva na tribinama i na domaćoj klupi.

Strijelci iz kaznenih udaraca bili su hrvatski igrači, novi mladi reprezentativac Luka Sučić pogodio je u 21. minuti, bivši reprezentativac Ivan Rakitić bio je precizan u 42. minuti.

Za Salzburg kaznene udarce nisu iskoristili Adeyemi u 13. minuti i Sučić u 37. minuti.

En Nesyri je u 50. minuti naivno pokušao iznuditi kazneni udarac, sudac mu je opravdano pokazao drugi žuti karton, Sevilla je ostala s desetoricom igrača.

Salzburg je očekivano stekao nešto veći posjed lopte i stvorio nešto više (polu)prilika, ali je Sevilla s igračem manje djelovala dovoljno opasno da bi se gosti izlagali riziku, izgledne prilike propustile su realizirati obje momčadi

Inače, Rakitić je postigao jubilarni stoti pogodak Seville u europskim natjecanjima!

Cristiano Ronaldo postigao je  pogodak za Manchester United u prvoj utakmici Lige prvaka nakon što se vratio na Old Trafford.

Nedugo nakon što je Portugalac postigao pogodak, Wan-Bissaku je u 35. minuti dobio izravni crveni karton.

Mlada švicarska momčad uspjela je iskoristiti prednost igrača više za pobjedu koja je odjeknula planetom nogomet, u 95. minuti Siebatcheu je postigao odlučujući pogodak.

Utakmice 1. kola Lige prvaka: Sevilla - Salzburg 1:1 (Rakitić 42-11m/Sučić 21-11m), Young Boys - Manchester United 2:1 (Ngamaleu 66, Siebatcheu 90+5/Ronaldo 13)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.