LIGA KRALJEVA

Gerard Pique izmislio novo natjecanje

Subota, 07. siječnja 2023. 10:14 Napisao/la  SC

Liga zaživjela od početka 2023. godine

Chicharito najveća zvijezda prvoga kola
Chicharito najveća zvijezda prvoga kola

Gerard Pique pokrenuo je novi poslovno-zabavni projekt koji je odjeknuo u svjetskim medijima.

Bivši branič Barcelona poznat je kao poduzetna osoba, u sportskom biznisu postao je najpoznatiji kada je njegova tvrtka reoganizirala natjecanje u Davis Cupu.

Nakon što je prošle godine donio odluku o završetku karijere, Pique je svom portfelju dodao još jedno natjecanje.

Pique je natjecanje najavio u studenom, Liga kraljeva zaživjela od početka 2023. godine, u ligi igraju tek umirovljeni nogometaši poput Sergija Aguera ili Javiera Chicharita.

Marketinški je liga vrhunski obrađena, Pique na Twitch platformi radi na promociji projekta u suradnju sa popularnim streamerom Ibai.

Riječ je o natjecanju 12 momčadi, svaka momčad ima 12 igrača, tjedno se igra jedno kolo.

Prvih 10 igrača odabrano je putem drafta, koji je streaman na Twitchu u prosincu od igrača koji su se prijavili u studenom.

Preostala dva igrača, 11. i 12. igrači, u većini slučajeva su bivši profesionalci ili sadašnji profesionalci, pa se ne može reći da se igra liga veterana.

Chicharito je bio najveća zvijezda prvoga kola, meksički napadač zbog obveza prema LA Galaxyju vjerojatno neće moći opet tako skoro igrati.

Spominju se mnoga velika imena predvođena Icarom Casillasom, Daviom Albom, bratom poznatijega Jordija.

Liga se igra u Barceloni, svaki igrač dobiva istu naknadu za nastup.

Kako izgleda natjecanje može vidjeti  OVDJE

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.