EP 2024: Pročitajte što kažu Zlatko Dalić, Luciano Spalletti i Luis De la Fuente

Subota, 02. prosinca 2023. 21:33 Napisao/la  SC

Sada mislimo samo o Hrvatskoj, kaže španjolski izbornik o prvom protivniku na EP 2024 u Njemačkoj

EP 2024: Pročitajte što kažu Zlatko Dalić, Luciano Spalletti i Luis De la Fuente

Hrvatska će na EP 2024 igrati u skupini s Italijom, Španjolskom i Albanijom, evo što kažu trojica izbornika:

- Težak ždrijeb i suparnici. Igramo protiv aktualnog prvaka Europe i aktualnog pobjednika Lige nacija, a mi smo treći na svijetu. Otvaramo protiv Španjolske u Berlinu, to će biti spektakl. Sve tri utakmice će biti spektakl. Talijani su prvaci Europe, imaju svoju kvalitetu i vrlo dobru momčad. Albance moramo još detaljnije proučiti, bili su jako dobri u kvalifikacijama. To je druga utakmica, a ona protiv Talijana mogla bi odlučivati. Nezgodno, teško i borbeno. Imat ćemo jako težak posao. Vrlo teško i neizvjesno, bit će velika borba za nokaut fazu. Nadam se da ćemo se dobro spremiti i biti zdravi za šest mjeseci, to mi je najvažnije, rekao je Zlatko Dalić.

- Moglo je ići bolje, ali bili smo u četvrtom potu. I nikada ne zaboravite da smo mi Italija! Teško je sada davati prognoze, ima mnogo mjeseci do početka prvenstva. Znamo da će puno toga ovisiti o našoj formi u tom trenutku, pripremema koje ćemo uspjeti odraditi i načinu na koji ćemo surađivati. Hrvatska je jaka, iskusna ekipa. Neki od njihovih igrača napreduju, ali znam da su neki od njih na vrhunskoj razini. Svatko tko voli ovaj sport mora uživati u izazovu, inače gubi sav užitak. Bit će tijakom utakmica raznih trenutaka u kojima se momčad mora braniti, čak i s 10 igrača oko ruba kaznenog prostora ako je potrebno, ali namjera je uvijek igrati atraktivan i napadački nogomet, kazao je Luciano Spaletti.

- Nalazimo se u skupini s velikim reprezentacijama pa će svaka utakmica biti teška. Ova skupina zahtijeva od nas da damo sve od sebe. Ne smijemo zaboraviti ni Albaniju koja je bila prva u svojoj kvalifikacijskoj skupini, ispred Češke i Poljske. Talijanski potencijal je velik bez obzira na posljednje rezultate, to je velika momčad koju dobro vodi novi izbornik. Hrvatska posljednjih godina ostvaruje spektakularne rezultate, sa sjajnim igračima. Sada mislimo samo o Hrvatskoj. Optimisti smo jer smo vidjeli kako rastemo i jer naši igrači imaju veliki potencijal. Nadam se da više neće biti ozljeda, ali pred nama je još sedam mjeseci natjecanja, kada se obično dogode ozljede. Dobra je vijest što uvijek imamo dovoljno igrača koji mogu zamijeniti one kojih nema, rekao je De la Fuente.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.