Zlatko Dalić: Luka će svakako početi susret, Perišić će biti lijevo

Srijeda, 21. rujna 2022. 18:43 Napisao/la  SC

Rekao sam da su Danci najbolji u našoj skupini i da su jedna od najboljih reprezentaciju u Europi, kaže izbornik

Hrvatsko slavlje u Danskoj
Hrvatsko slavlje u Danskoj

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak (20.45) na Maksimiru igra protiv Danske, na rasporedu je 5. koloa Lige nacija.

U 6. kolu Hrvatska u nedjelju igra protiv Austrije u Beču.

Danci će u Zagrebu biti dodatno motivirani zbog hrvatske pobjede u Kopenhagenu:

- Rekao sam da su Danci najbolji u našoj skupini i da su jedna od najboljih reprezentaciju u Europi, kompaktni su, igraju agresivan i visoki presing, zajedno djeluju. Imaju malih problema s ozljedama, ali imaju bogat izbor igrača i zato sam tako kazao. Imali smo dva treninga, nije se moglo puno raditi. Pogotovo u ponedjeljak. U utorak smo radili jače i kvalitetnije. Dečki su raspoloženi i orni, svi su osim Erlića u konkurenciji, on će ostati s nama i mogao bi biti u konkurenciji s Austrijom. Neću puno mijenjati sastav, imamo dvije utakmice, rasporedit ću minutažu. Definitivno će Perišić biti lijevo, ne želim ga gubiti dvadeset posto ako je desno, on je u sjajnoj formi. Igrat ćemo 4-3-3, Mislav Oršić je odličan, super je što imamo takvog igrača na klupi i on će dobiti šansu kad bude prigoda. Dobili smo 5-6 sjajnih stopera, pogotovo nekoliko mlađih. Nakon SP-a imali smo Vidu i Lovrena, sad su došli novi. Svima će biti veliki izazov nametnuti se. Ne želim otpisati Lovrena i Vidu i oni će dobiti svoje šanse. Gvardiol će postati najskuplji obrambeni igrač na svijetu i pokušat ćemo to cijeniti. Imamo dvije utakmice, radit ćemo rošade. Postali smo jaki u obrani kao u veznoj liniji, kazao je Dalić, koji je najavio najjaču postavu:

- Luka će sada svakako početi susret, kapetan je, u formi je, igra dobro. Potrebna nam je pobjeda, ali nećemo srljati i igrati pod pritiskom. Moramo biti pametni i oprezni, ne smijemo dati Danskoj da nas iskontrira. Igrat ćemo napadački, ali s razumom. Imamo na klupi dobra rješenja koja mogu preokrenuti utakmicu. Nećemo preforsirati igrače, tko će biti premoren neće igrati u Austriji. U klubovima isto tako imaju kalkulacije, Kovačić, Modrić, Sosa... ne igraju cijele utakmice uvijek. Ne trebamo se brinuti jer imamo zaista širok izbor igrača. Odlučio sam tko će igrati, znam što mi je raditi, nisam govorio sastav ni prije pa neka bude i sada tako. Imamo četiri igrača Kramarić, Petković, Livaja, Budimir... Svi su u dobroj formi, mogu raditi kombinacije. Nastojat ću da svi dobiju šansu, iako neće moći igrati svi cijelu utakmicu. Mijenjat ćemo ovisno o situaciji. Što god da odlučimo nećemo pogriješiti, naglasio je Dalić.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.