ŽDRIJEB EP 2024 Pogled na četvrtu jakosnu skupinu ukazuje zbog čega su natjecanja u skupinama na EP jača od natjecanja po skupinama na SP

Subota, 02. prosinca 2023. 09:23 Napisao/la  SC

Hrvatska će u subotu saznati protivnike i lokacije na kojima će odigrati utakmice u skupini

Pogled na četvrtu jakosnu skupinu ukazuje zbog čega su natjecanja u skupinama na EP jača od natjecanja po skupinama na SP

Ždrijeb EP-a 2024 godine u subotu u Hamburgu počinje od 18 sati (HTV 2), Hrvatska će saznati protivnike i lokacije na kojima će odigrati utakmice u skupini.

Jakosne skupine:

1. Njemačka, Portugal, Francuska, Španjolska, Belgija, Engleska
2. Mađarska, Turska, Rumunjska, Danska, Albanija, Austrija
3. Nizozemska, Škotska, Hrvatska, Slovenija, Slovačka, Češka
4. Italija, Srbija, Švicarska i tri pobjednika play offa.

Kako god ždrijeb završio, pogled na četvrtu jakosnu skupinu ukazuje zbog čega su natjecanja u skupinama na europskim prvenstvima jača od natjecanja po skupinama na svjetskim prvenstvima.

Primjerice, u četvrtoj jakosnoj skupini u ždrijebu SP 2022 u Kataru bili su Kamerun, Kanada, Ekvador, Saudija Arabija, Gana, Wales, Kostarika i Australija.

To je svakako jedan od razloga zbog kojih Hrvatska na europskim prvenstvima nije bila tako uspješna kao na svjetskim prvenstvima, u šest nastupa na europskim prvenstvima Hrvatska je dvaput stigla do četvrtfinala.

Na EP 1996 ispala je od Njemačke (1:2), najbliže polufinalu bila je na EP 2008. u Austriji, kada je ispala od Turske pogotkom u 122. minuti.

EP 2024 zadnja je prilika da Luka Modrić prvi put odvede Hrvatsku dalje od četvrtfinala.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.