Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila Dansku u Maksimiru

Četvrtak, 22. rujna 2022. 22:46 Napisao/la  SC

Drugi dio počeo je pogotkom Sose, koji je inteligentnim udarcem sa 17 metara kroz gužvu loptu poslao u malu mrežicu

Lovro Majer
Lovro Majer

Lovro Majer udarcem s 18 metara pogodio je mrežu i donio u 79. minuti Hrvatskoj pobjedu protiv Danske pred 22715 gledatelja na Maksimiru.

Dvije minute ranije Eriksen je preciznim i odmjernim udarcem s 25 metraa svladao Livakovića, izjednačio i šokirao gledatelje koji su u drugom poluvremenu svjedočili jako dobroj igri hrvatske reprezentacije.

Ako postoji sportska pravda, Majerov ulazak na teren u 77. minuti bio je pravična nagrada za bolju igru vodeće reprezentacije u Skupini 1.

U prvom dijelu igralo se za brzi zaborav, obje su reprezentacije previše kalkulirale da bi se mogao osloboditi potencijal najboljih igrača.

Drugi dio počeo je pogotkom Sose, koji je inteligentnim udarcem sa 17 metara kroz gužvu loptu poslao u malu mrežicu - 1:0.

Pogodak je bio najava kvalitetnijeg nastavka u kojemu je hrvatska momčad igrala okomitije i poduzetnije, stvorila je nekoliko izglednih šansi, najbolju nije iskoristio Kovačić u 71. minuti, veznjak Chelseaja prošao je okomitim trkom kroz dansku obranu i onda s 14 metara promašio vrata.

HRVATSKA: Livaković, Juranović, J. Šutalo, Gvardiol, Sosa, Modrić (90+3 Vida), Brozović, Kovačić (77 Majer), Pašalić (71 Vlašić), Kramarić (71 Petković), Perišić (71 Oršić)

DANSKA: Schmeichel, Andersen, A. Christensen, Kjaer (71 Jensen), Maehle, Wass (60 Kristensen), Höjbjerg, Delaney (60 Hojlund), Skov Olsen (89 Dolberg), Eriksen, Braithwaite (60 Damsgaard).

Utakmice 5. kola: Hrvatska - Danska 2:1 (Sosa 49, Majer 79/Eriksen 77), Francuska - Austrija 2:0 (Mbappe 56, Giroud 65)

Poredak Skupine 1: Hrvatska 10, Danska 9, Francuska 5, Austrija 4

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.