Marcelo Bielsa poziciju 'osmice' nazvao po Luki Modriću

Utorak, 05. prosinca 2023. 09:21 Napisao/la  SC

Aktualni izbornik Urugvaja nedavno je u kvalifikacijama nanio prvi poraz (0:2) Argentini nakon SP-a

Marcelo Bielsa
Marcelo Bielsa

Luka Modrić dobio je veliki kompliment, karizmatični argentinski trener Marcelo Bielsa poziciju 'osmice' nazvao je po hrvatskom veznjaku.

- Najteže u nogometu je naći igrača na poziciji 'osmice'. Ja sam je nazvao 'Modrić', jer igrač na toj poziciji mora igrati defanzivu kao 'šestica' i napadati kao 'desetka'. Modrić ima nevjerojatne sposobnosti da igra defanzivno, te vještinu da napadne protivnika. Potpuno razumije igru u oba pravca, kaže Bielsa.

Bielsa je jedan od nacjenjenijih nogometnih trenera na svijetu iako u karijeri nije puno toga osvojio, posebno je cijenjen među kolegama zbog geometrije i sadržaja igre njegovih momčadi.

Igračima su često njegove neobične metode bile teško prihvatljive, nije se libio žestokih sukoba s igračima koji su ga na kraju uvijek slijedili:

- Jedna od stvari koje karakteriziraju vođu je da treba biti voljen kako bi pobjeđivao, a ne da mora pobjeđivati kako bi ga voljeli, jedna je od njegovih izreka.

Aktualni izbornik Urugvaja nedavno je u kvalifikacijama u Buenos Airesu nanio prvi poraz (0:2) Argentini nakon SP-a, šest godina bio je izbornik Argentine, četiri godine vodio je Čile.

U europskom nogometu nikada nije dobio priliku voditi klubove iz skupine TOP-10, sjedio je na klupama Leedsa, Marseillea, Lillea, Lazija, Athletica i Espanyola čime je bio limitiran.

Kako god, Bielsa nije slatkorječiva osoba, pa su njegovi komplimenti Modriću brzo odjenuli svijetom.

Modrić je u 38 godini dobio još jedno priznanje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.