UEFA odustala od postupka protiv HNS-a nakon utakmice protiv Armenije

Petak, 29. rujna 2023. 19:26 Napisao/la  SC
UEFA odustala od postupka protiv HNS-a nakon utakmice protiv Armenije

HNS je objavio sljedeću vijest:

Disciplinska komisija Uefe donijela je odluku o obustavljanju disciplinskog postupka protiv Hrvatskog nogometnog saveza za ponašanje navijača na utakmici Europskih kvalifikacija Armenija - Hrvatska.

Nakon utakmice u Erevanu, prema prijavi delegata pokrenut je disciplinski postupak protiv HNS-a zbog ponašanja navijača.

Nakon iscrpnog očitovanja Hrvatskog nogometnog saveza, Disciplinska komisija Uefe je na sjednici održanoj 28. rujna obustavila disciplinski postupak.

- Naravno, raduje nas ovakva odluka Uefine Disciplinske komisije jer smatramo da smo kroz svoje detaljno očitovanje dokazali da Hrvatski nogometni savez nije odgovoran za nerede na stadionu u Erevanu odnosno da ne postoje dokazi da su u tim neredima sudjelovali hrvatski navijači. Zahvaljujem pravnom teamu koji je pripremio izvrsno očitovanje te našem odjelu sigurnosti koji je kvalitetno pripremio utakmicu i priložio važne dokaze tijekom ovog postupka, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Hrvatski nogometni savez još iščekuje odluku Disciplinske komisije po pitanju utakmice Hrvatska - Latvija odigrane u Rijeci, a za koju je HNS prijavljen zbog rasizma i diskriminacije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.