HNS objavio priopćenje povodom divljanja navijača nakon utakmice polufinala kupa

Četvrtak, 04. travnja 2024. 14:15 Napisao/la  SC
HNS objavio priopćenje povodom divljanja navijača nakon utakmice polufinala kupa

HNS je objavio sljedeće priopćenje za javnost:

Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje navijačke izgrede koji su se dogodili nakon utakmice polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa u Splitu.

Nakon završene utakmice Hajduk - Dinamo (0:1), određen broj navijača domaće momčadi utrčao je u teren, a potom je inicirao i sudjelovao u obračunu s policijom na stadionu, kasnije i izvan njega.

Hrvatski nogometni savez uvijek najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja na nogometnim stadionima te pozivamo sve aktere u nogometu i izvan njega da zajedno pokažemo nultu stopu tolerancije na svako neprimjereno i neprihvatljivo ponašanje, od rasizma i diskriminacije do fizičkog nasilja.

Dijelimo duboko razočaranje nogometne javnosti zbog nemilih scena koje su uslijedile poslije sinoćnje utakmice te se nadamo kako će svaki pojedinac koji je sudjelovao u neredima odgovarati sukladno zakonskim propisima.

Pritom zahvaljujemo policiji na profesionalnoj reakciji kojom je zaštitila prisutne momčadi, službene osobe i gledatelje te zaustavila daljnju eskalaciju vandalizma i nasilja.

Ovakvim incidentima u kojima se gledatelji, sportski djelatnici i nogometaši ne osjećaju sigurno nema mjesta na stadionima, te će HNS kao odgovorna organizacija i dalje ulagati maksimalne napore u borbu protiv protupravnih ponašanja, u čemu očekuje i treba podršku klubova te svih nadležnih institucija.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.