Generalka nije uspjela, novi Hajduk razočarao navijače

Utorak, 13. srpnja 2021. 09:55 Napisao/la  Toni Bilić
Navijači iskazali nezadovoljstvo
Navijači iskazali nezadovoljstvo Foto: HNK Hajduk

Hajduk je u generalnoj probi pred početak nove sezone poražen na poljudskoj ljepotici od momčadi Zrinjskog iz Mostara.

Genelka nije uspjela.

Bijeli su razočarali igrom malobrojne navijače, koji su se gotovo nakon devet mjeseci vratili na tribine i to samo oni koji su ispunjavali epidemiološke uvjete uzrokovane pandemijom COVID-a.

Nakon onoga što su prezentirali hajdukovci tijekom cijelog susreta postavlja se logično pitanje: što je švedski strateg radio na dvotjednim pripremama u Sloveniji?

S priprema iz Dežele dolazile su lijepe vijesti, Splićani su nanizali tri pobjede (FCU Craiova, Slask, Aris), potom su uvjerljivo izgubili od Celja (0:3), prije povratka kućama slavili s minimalnih 1:0 protiv rumunjske momčadi UTA Arad.

Pobjede u Sloveniji probudile su kod navijača, koji već 16 godina čekaju titulu prvaka, optimizam da se Hajduk može ove sezone ravnopravno boriti za titulu prvaka sa Dinamom, Osijekom i Rijekom.

Dvoboj sa Zrinjskim otkrio niz slabosti momčadi Gustafssona, ali pojedinaca.

U prvom dijelu priliku su dobili igrači od kojih mnogi neće participirati na otvaranju nove prvenstvene sezoen u dvoboju s Lokomotivom u Kranjčevićevoj.

Od onih na koje bi švedski strateg mogao računati treba izdvojiti Eduoka, koji je bio jedini strijelac za domaćina i koji bi mogao biti od koristi momčadi ako bude zdrav, ali prije svega voljan i spreman za rad.

Uz njega se nametnuo jedino stoper Simić, koji je blizu odlasku u Italiju, sraz sa Zrinjskim još je jednom potvrdio da se klub treba riješiti Dolčeka, Dimitrova Diamantakosa, Jaira...

U drugom dijelu, kada je na travnjak izašla u ovom trenutku najbolja postava, navijači su očekivali puno bolji nogomet.

Nažalost, vidjeli su još jednu slabu prezentaciju svojih ljubimaca, koji su tek u završnici nešto opasnije priprijetili vrataru Kukiću.

Jedina svjeta točka u slabom drugom dijelu bio je mađarski reprezentativac, 33-godišnji desni bok Gergo Lovrencsics, koji je u nekoliko navrata probio desni bok gostiju i poslao upotrebljive centaršuteve, nitko od njegovih suigrača nije ih uspio materijalizirati.

Teško je nakon jedne utakmice napisati da je slovenski reprezentativac, 22-godišnji napadač Jan Mlakar, razočarao.

Nije pokazao ništa, to je činjenica!

Najveći problem Gustafssona je vezni red.

To je srce svake momčadi, koje protiv Zrinjskog nije kucalo kako treba.

Tek se sada vidjelo koliko momčadi nedostaju Jurić i Fossati.

Četvorica igrača koji je dobili prilike, u prvom dijelu Atanasov i Ćubelić, u drugom dijelu Vuković i Čuić, borili su se bez ikakvog učinka.

Sportski direktor Nikolučius treba promtno pronaći najmanje dvojicu veznih igrača, jednog defenzivnog i jednog ofenzivnog.

Iako se radio samo o prijateljskom ogledu navijači su odmah iskazali nezadovoljstvom porazom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.