Rasistički ispad na Stanovima, Zadrani bananom gađali nogometaša Šibenika

Srijeda, 17. kolovoza 2022. 23:07 Napisao/la  SC

Meta rasističkog napada bio je nogometaš Šibenika Marcos Mina, predsjednica Zadra Iva Bokanović javno se ispričala zbog neobjašnjivog incidenta

Nogometaši Zadra i Šibenika čekaju da se smiri situacija
Nogometaši Zadra i Šibenika čekaju da se smiri situacija Foto: Josip Begonja/HNK Zadar
Sramotan incident dogodio se tijekom pripremne utakmice Zadra i Šibenika na Stanovima.
Dio domaćih navijača preskočio je ogradu i ušao na južnu tribinu i rasističkim ispadom onemogućio da se utakmica odigra do kraja. 
Domaći navijači su hukali i bananom gađali nogometaša Šibenika Marcosa Minu.
O incidentu se na društvenim mrežama oglasio zadarski klub, a predsjednica kluba Iva Bokanović u ime svih Zadrana ispričala se i Marcosu Mini i svim nogometašima Šibenika.
Objavu Zadra prenosimo u cijelosti:
 
"HNK Zadar i HNK Šibenik 17.08.2022. u 18.00 sati odigrali su prijateljski susret koji je prekinut u 65. minuti kod rezultata 4:2 za Šibenik, nakon incidenta kojeg je izazvao dio gledatelja koji su ušli na zatvorenu južnu tribinu preskočivši ogradu. U 65. minuti spomenuta skupina bacila je bananu upućenu prema igraču Šibenika Marcosu Mini, nakon čega je susret prekinut i igrači su poslani u svlačionice.
HNK Zadar se ovim putem ispričava Marcosu Mini i svim igračima, stručnom stožeru, upravi i svim navijačima HNK Šibenik zbog navedenog incidenta!
Predsjednica Iva Bokanović:
“U ime svih Zadrana ovim putem se ispričavam Šibeniku i Marcosu Mini za ovaj sramotni ispad dijela gledatelja. Moram naglasiti kako to nisu naši navijači i da ovakvom ponašanju nema mjesta na sportskim terenima. Oštro osuđujem i zgrožena sam ovim činom i napravit ćemo sve potrebno kako bi se otkrili počinitelji ovog incidenta! Šibeniku zahvaljujem što su se odazvali našem pozivu za gostovanjem i želim im puno sreće u nastavku prvenstva!”
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.