IGOR ŠTIMAC O HAJDUKU

Lukša Jakobušić je populist

Subota, 22. siječnja 2022. 19:13 Napisao/la  SC

Doći će trenutak kad će Uskok pokucati na vrata

Igor Štimac
Igor Štimac Foto: screenshot

Igor Štimac gostovao je u emisiji Sport nedjeljom na Z1 televiziji, aktualni izbornik indijske reprezentacije ovako je prokomentirao upravljanje Hajdukom:

- Kompletna udruga Naš Hajduk su lijevo orijentirani momci koji su ortodoksni SDP-ovci ili simpatizeri, bivši članovi SDP-a ili "antife", tako da nemaju apsolutno nikakve dodirne točke s HDZ-om. A i sam model upravljanja je evidentno socijalistički, odlučivanje imaju oni koji na kraju nisu odgovorni. Ali u odnosu s Torcidom, to su dva odvojena bića. Izvorno, oni koji su vodili Torcidu osnovali su Naš Hajduk s plemenitim ciljem, ali tijekom godina, pogotovo nakon Žanove smrti (Žana Ojdanića, op.a.), to je otišlo u drugu krajnost, u drugi ekstrem. Svi smo podržavali takav način upravljanja, nismo vidjeli ništa loše u tome. Dao sam podršku, ali sam bio skeptik, jer znam da u takvom načinu upravljanja i odlučivanja nema odgovornih. Dakle, to je masovno odlučivanje u kojem se oni pojedinci koji donose bitne odluke sakriju iza mase. Ako nešto ide loše, nisu oni odgovorni, odgovorna je masa. Kao i kad netko iz mase baci bengalku, tko je odgovoran i tko plaća posljedice? Hajduk! Tako će biti i u ovom slučaju, kaže Štimac.

O mandatu Lukše Jakobušiću, nekadašnji igrač, direktor i trener Hajduka kaže sljedeće:

- Ne poznajem ga. U nekoliko riječi, moj dojam: populist, ali blagoslovljen. Jedini od predsjednika u mandatu ovog modela upravljanja dobio je odriješene ruke da radi onako kako on misli. Od onih koji biraju članove Nadzornog odbora, to su pojedinci koji vode udrugu Naš Hajduk. Jako je kratko tu, ovo je četvrti trener. Već je s trojicom pogriješio u jako kratkom razdoblju. Prema tome, već je puno grešaka napravljeno. Išlo se u zaduživanje kod privatnih lica da bi se dovelo određene igrače. Oni će braniti to na sve moguće načine, ali isto je tako pitanje dana, kao što se uvijek događalo... Bilo je onih koji su mislili da su nedodirljivi, pa je jedan dan pokucao Uskok na vrata: "Ajmo, otvorite papire, knjige, idemo vidjeti gdje su krivci". Doći će i trenutak kad će, pošto u nas pravosuđe, država i sudstvo ide ciljano na nekog, nekome pasti na pamet da se ciljano ide na one koji su ovo napravili ovdje, rekao je Štimac.

 Poslušajte kako je Štimac prognozirao rasplet sezone:

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.