PRVA FINALNA UTAKMICA Na kraju sezone nema dvojbe da Rijeka može osvojiti Kup samo ako protiv Dinama bude igrala drugačije nego u HNL-u

Srijeda, 15. svibnja 2024. 12:58 Napisao  I. V.

U povijesti riječkog nogometa samo je Matjaž Kek imao privilegiju u finalu kupa (2016/17) voditi momčad Rijeke koja je nadigrala (3:1) Dinamo zato jer je imala kvalitetniji roster igrača

Rijeka zadnji put pobijedila Dinamo u finalu odigranom u Puli
Rijeka zadnji put pobijedila Dinamo u finalu odigranom u Puli

Rijeka u srijedu (19) u Maksimiru igra prvu finalnu utakmicu kupa, utakmicu protiv Dinama igrači Rijeke pripremali su u ozračju tri uzastopna poraza.

Utakmice u kupu u pravilu se igraju dugačije nego utakmice u ligaškom natjecanju, ove sezone dogodio se povratak na staro.

Rijeka i Dinamo treći put otkada je HNS-a igraju dvije utakmice u finalu kupa, što znači da je priprema za utakmice trebala biti specifična.

Kao što je Željko Sopić neizravno istaknuo, nogomet je postao planetarno popularan zbog genijalne strukture igre!

Ni u jednom ekipom loptačkom sportu objektivno slabija momčad nema tako velike izglede za uspjeh kao u nogometu!

Izgledi slabije momčadi padaju kako se povećava broj međusobnih utakmica, otpočetka sezone nikome nije bilo sporno da Dinamo ima objektivno kvalitetniju momčad od Rijeke.

Dinamo i Rijeka ove sezone odigrali su četiri utakmice u HNL-u:
5. svibnja 2024. godine: Rijeka - Dinamo 1:2
25. veljače 2024. godine: Dinamo - Rijeka 1:0
12. studenog 2023. godine: Rijeka - Dinamo 2:2
27. kolovoza 2023. godine: Dinamo - Rijeka 2:1

Rijeka ni jednom nije pobijedila, tijekom dugačke sezone tonusi momčadi su se mijenjali, sve četiri međusobne utakmice potvrdile su da ove sezone Dinamo nema toliko bolju momčad od Rijeke koliko pokazuju rezultati međusobnih utakmica.

U objema utakmicama na Rujevici odlučivale su nijanse: u prvoj je Dinamo ispustio pobjedu u 89. minuti, kada je neoprezno dobio pogodak (Mitrović) iz prekida. U drugoj je Rijeka doživjela poraz u 89. minuti, kada je naivno dobila pogodak (Hoxha) iz tranzicije.

U objema utakmicama u Maksimiru odnosi su bili drugačiji, Rijeka je bila toliko podređena da nije imala šanse pobijediti s time da je u utakmici odigranoj ove godine poraz doživjela pogotkom iz kaznenog udarca (Brodić) u 94. minuti.

Na kraju sezone nema dvojbe da Rijeka ima dovoljno kvalitete pobijediti Dinamo, kao što više nema dvojbe da Rijeka može osvojiti Kup samo ako protiv Dinama bude igrala drugačije nego u HNL-u.

Uz napomenu da je u povijesti riječkog nogometa samo Matjaž Kek imao privilegiju u finalu kupa (2016/17) voditi momčad Rijeke koja je nadigrala (3:1) Dinamo zato jer je imala kvalitetniji roster igrača.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.