Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje rasistički ispad navijača u Zadru

Četvrtak, 18. kolovoza 2022. 11:18 Napisao/la  SC

Pozivamo nadležne institucije da učine maksimum kako bi počinitelje odgovarajuće sankcionirali, stoji u priopćenju HNS-a

Stadion Stanovi
Stadion Stanovi Foto: Facebook

Rasitički napad na nogometaše Šibenika tijekom prijateljske utakmice protiv Zadra na Stanovima na reakciju je potaknuo i Hrvatski nogometni savez, iz krovne kuće nogometa oglasili su se priopćenjem kojega prenosimo u cijelosti:

Hrvatski nogometni savez oštro osuđuje ponašanje dijela gledatelja na prijateljskoj utakmici HNK Zadar - HNK Šibenik koja je u srijedu odigrana na stadionu Stanovi u Zadru.

Na navedenom prijateljskom susretu, dio gledatelja je krajnje neprimjerenim povicima vrijeđao igrače Šibenika na nacionalnoj osnovi te na osnovi boje kože, a verbalno nasilje upotpunjeno je i fizičkim kada su pojedinci prema terenu bacili bananu i staklenu bocu.

Hrvatski nogometni savez takvo ponašanje najoštrije osuđuje i smatra potpuno neprihvatljivim. Ovakav incident baca veliku sjenu na hrvatski nogomet i hrvatsku državu te pozivamo nadležne institucije da učine maksimum kako bi počinitelje odgovarajuće sankcionirali.

Pozdravljamo ispravnu odluku sudačkog tima o prekidu utakmice, kao i ispriku HNK Zadra. Vjerujemo da će HNK Zadar kao organizator učiniti sve da se ovakav incident ne ponovi. HNS poziva Županijski nogometni savez Zadarske županije, kao nadležnu organizaciju u ovom slučaju, da razmotri disciplinske sankcije povodom ovog slučaja.