PRVA HNL

Prva pobjeda pod vodstvom Sergeja Jakirovića

Subota, 28. siječnja 2023. 17:13 Napisao/la  SC

Rijeka od 12. minute igrala s igračem više,  Nediljko Labrović u 85. minuti obranio meč-loptu

Jorge Obregon
Jorge Obregon

Prva HNL - 19. kolo

ŠIBENIK - RIJEKA 1:2

Igralište Šubićevac. Gledatelja 960

Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo)

VAR sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

Strijelci: 0:1 Frigan (4), 1:1 Delić (7), 1:2 Obregon (87)

Žuti kartoni: Dilaver (5), Rogić (13), Mina (36), Grdić (45)

Crveni karton: Knežević (12, brutalni prekršaj)

ŠIBENIK: Rogić, Grdić (58 Kvesić), Perić, M. Matić, Mina, Čanađija (58 Čanađija), B. Matić, Knežević, Arai, Čop, Delić (57 Špeljak)

RIJEKA: Labrović, Grgić (63 Bogojević), Dilaver, Galešić, Goda, Hodža, Selahi (61 Banda), Janković (62 Jurić), Ampem (90+5 Veiga), Marin, Frigan (75 Obregon)

U 85. minuti Arai se probio lijevom stranom kaznenog prostora pokraj dvojice statičnih igrača Rijeke, na udarac iskosa Labrović je instiktivnom reakcijom sačuvao mrežu.

Dvije minute kasnije stigla je kazna za šibenski promašaj: Perić je izbacio loptu iz peterca do Hodže, koji je s ruba kaznenog protora uputio loptu u Obregonovu smjeru, napadač Rijeke s Perićem na leđima petom je na petercu skrenuo loptu i iznenadio Rogića - 1:2.

Nakon VAR provjere Obregonovim pogotkom Rijeka je u Šibeniku ostvarila prvu pobjedu pod vodstvom Sergeja Jakirovića nakon što je od 12. minute igrala s igračem više.

Utakmica je počela furizono!

U 4. minuti Ampem je ubacio precizno ubacio zdesna, Frigan je ostao sam na 6 metara od vratiju, napadač Rijeke nije morao ni skočiti da bi postao strijelac udarcem glavom - 0:1.

Već u sljedećem napadu Šibenik je izjednačio!

Lopta je slučajno pogodila Dilavea u ruku u kaznenom prostoru, Delić je izveo kazneni udarac tako da mu je Labrović odbio loptu, napadač Šibenika nije imao problema poslati odbijenu loptu u prazna vrata - 1:1.

U 12. minuti Knežević je neoprezno nogom brutalno startao na Ampema na sredini igrališta, sudac Lovrić nakon intrevencije VAR-a pokazao je kreatoru igre Šibenika crveni karton.

Nakon isključenja očekivano se počelo igrati na jedan gol do kraja utakmice, obje su se momčadi odmah preselile u zadnju trećinu Šibenika.

Do kraja prvoga dijela gledatelji su svjedočili bezopasnoj riječkoj pas-igra bez dubine i konkretnih poteza.

Ostvarila je Rijeka do odmora beskorisnu premoć u posjedu lopte (78%), prvi put je Jakirović vidio kako riječka momčad jalovo igra na postavljene obrane.

U drugom dijelu nastavilo se igrati na isti način iako je Jakirović izmjenama pokušao promijeniti sadržaj i posebice intezitet u napadu.

Igrači Šibenika dobivali su statične duele i prijetili u kontrama (5/2 za Šibenik udarci u okvir), Mislav Matić u 64. minuti glavom je umalo postao strijelac glavom nakon ubačaja iz kuta.

Rijeka je ukupno ostvarila čak 82 posto posjeda lopte, ali tijekom cijeloga drugoga dijela nije stvorila izglednu priliku.

Na kraju je presudila Obregonova reakcija (fotografija u sredini) inače karakteristična za napadače s urođenim osjećajem za pogodak.

Obregon je ove sezone postigao dva pogotka, oba u pobjedama protiv Šibenika na Šubićevcu.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.