KONAČNI OBRAČUN

Stečajem kultnog kluba vraća Zagrebello

Ponedjeljak, 15. srpnja 2024. 20:45 Napisao/la  SC

Gradonačelnik pokrenuo stečaj NK-a Zagreb

Završena borba za Zagrebello?
Završena borba za Zagrebello?

NK Zagreb odlazi u stečaj!

Grad Zagreb pokrenuo je stečajni postupak kluba koji se diči titulom hrvatskog prvaka, Zagreb je jedini uz Rijeku osvojio prvenstvo kraj Dinama i Hajduka.

Pod vodstvom Dražena Medića, kultni zagrebački klub od prvoligaša s najboljom infrastrukturom u državi postao je petoligaš, koji više ne može financijski opstati.

Stečajni postupak znači da će NK Zagreb kao pravna osoba nestati, umjesto njega na istoj adresi može se osnovati novi klub koji će natjecanje početi od županijske lige.

Tu počinje najzanimljiviji dio priče oko gašenja NK-a Zagreb budući da je klub korisnik Zagrebella, atraktivnog nogometnog kampa izgrađenog u Zagrebu na vrhuncu moći pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, koji je blisko surađivao s Medićem.

Trgovački sud u Zagrebu u ožujku 2023 godine odbacio je zahtjev gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića da se NK Zagreb izuzme iz posjeda sportskog kompleksa u Veslačkoj ulici, time je završio dugogodišnji spor između Grada Zagreba kao vlasnika i NK-a Zagreb, kao zakupca nogometnog kampa.

- Taj ugovor je istekao, taj ugovor je otkazan, to je objekt potpuno u vlasništvu Grada Zagreba. Zagreb je sudskim putem tražio da se iseli NK Zagreb od tamo, ne slažemo se s odlukom Trgovačkog suda i idemo sada na Visoki trgovački sud da se to riješi, kazao je Tomašević u komentaru odluke.

- Prvo nas se izbacilo iz Prve lige, onda iz Druge lige, pa iz Treće lige. To su bili preduvjeti da bi nas se onda moglo na ovaj način obezvrijediti. Meni osobno je žalosno da proces, koji su započeli skupa Mamić i Bandić,  danas nastavlja gradonačelnik Tomašević, kazao je tada Medić.

Budući da će NK Zagreb kao udruga građana uskoro nestati u Uredu za opću upravu, Tomašević će okončanjem stečajnog postupka dobiti pravo slobodno raspolagati Zagrebellom.

Tko zna kakvu bi odluku donio  Visoki trgovački sud nakon što je Trgovački sud presudio u korist NK-a Zagreb.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.