Pročitaje optužbe za mobing i seksualno uznemiravanje protiv Krešimira Antolića

Četvrtak, 02. veljače 2023. 19:27 Napisao/la  SC
Krešimir Antolić
Krešimir Antolić

Večernji list objavio je tužbe za zlostavljenje, mobing i seksualno uznemiravanje koje su protiv člana uprave Dinama Krešimira Antolića podnijeli Marijan Vlak, članica uprave Amra Peternel i zaposlenica kluba s inicijalima I. P.:

- Dan ili dva nakon Skupštine GNK Dinamo 12. 12. 2022. svjedočio sam ispadu i prijetnji gospodina Krešimira Antolića koji se u hodniku derao: 'Ovdje se nakupilo puno šljama, a ja ću to sve počistiti.' Takvo deranje me osobno pogodilo i nanijelo mi duševnu bol zbog koje cijelo vrijeme osjećam nelagodu na radnom mjestu, na kojem me se od tog trena šikanira i ignorira. Posljednjih godinu dana član Uprave Krešimir Antolić ignorirao je apsolutno svaki savjet mene kao glavnog skauta GNK Dinama, čime je stvorio nemoguće radne uvjete za moju poziciju, pokušao me omalovažiti i profesionalno te moralno dotući iako sam, za razliku od njega koji samo ruši, gradio jedan od najuspješnijih europskih nogometnih klubova. Krešimir Antolić objavio je poslovnu tajnu u vidu mojih primanja i to točan iznos zbog čega sam na ulici i putem mobilne komunikacije bio izložen nizu uvredi i prijetnji, a stradala je i moja porodica, konkretno mojoj djeci i supruzi upućene su prijetnje od određenih grupacija ljudi, zbog čega mi je cijela porodica egzistencijalno ugrožena, napisao je Marijan Vlak, bivši vratar i trener.

- Sredinom siječnja 2023. od strane Krešimira Antolića, kao člana Uprave, doživjela sam uznemiravanje kad je u razgovoru Uprave kluba i predsjednika Kluba izjavio: 'Predsjedniče, ja ću u ovom klubu počistiti sve smeće koje se nakupilo, a onda ću otići', pritom misleći na zaposlenike kluba. Navedenom izjavom Krešimira Antolića bila sam uznemirena, uvrijeđena jer je izrazom smeće omalovažio zaposlenike kluba, naše kolege te mene osobno. Uznemirena sam činjenicom da Krešimir Antolić uzima sebi pravo o nekom izjaviti da je smeće i riječju 'počistiti' zaključiti da će mu dati otkaz. Sama takva izjava vrijeđa dostojanstvo, ugled i čast zaposlenika i smatram da je to omalovažavanje, napisala je Peternel.

- U periodu od lipnja 2016. do srpnja 2017. od člana Uprave Krešimira Antolića trpjela sam neprestana koketiranja i udvaranja na radnom mjestu, komentiranje i ocjenjivanje fizičkog izgleda, poticanje razgovora o intimnim ili seksualnim temama, otvorene pozive na seksualne aktivnosti: 'Zašto ne želiš seks prije braka', 'Kako bi ti bilo dobro', kucanje na vrata hotelske sobe na gostovanju utakmice u Sevilli 2. 11. 2016. godine. Bilo je puno šala sa seksualnim konotacijama, imao je ljubomorne ispade kada bih razgovarala s bilo kojim drugim muškarcem. Po klubu je govorio da je zaljubljen i napravio dramatičnu priču da mu slamam srce kako bi izvršio pritisak na mene. Neprestano sam mu jasno i glasno govorila da nisam zainteresirana, ali nije prihvaćao 'ne' kao odgovor. Na odgovor 'ne' znao bi reći: 'Nije sapun, neće se izlizati', 'Ne znaš što propuštaš'..., napisala je zaposlenica I. P., koja je dugo vremena bila direktorica prije nedo što je degradirana.

loading...