Čačiću, odlazi!: Navijači Dinama tjeraju trenera već nakon prvog kiksa ove sezone

Petak, 05. kolovoza 2022. 23:57 Napisao/la  SC

Razumijem navijače koji žele da Dinamo uvijek bude na sto posto, ali to u sportu nije tako, kaže trener Dinama

Ante Čačić
Ante Čačić

Dinamo je prvi put kiskao u sezoni, a navijači već tjeraju Antu Čačića.

Tijekom presice nakon utakmice Varaždina i Dinama (1:1) navijači su vikali: Čačiću, odlazi... dok je trener Dinama govorio pred novinarima:

- Navijače razumijem, oni su naša potpora cijelo vrijeme. Uvijek je pedro trener, preuzimam odgovornost na sebe. I naši navijači moraju razumjeti da smo od krvi i mesa, imamo pravo na loš dan. Nismo ostvarili što smo željeli. Kad završi 1:1 nismo sretni, jer smo uvjetno rečeno razmaženi i očekujemo da Dinamo u svakoj utakmici pobijedi. Ovo je nama sedma utakmica u 21 dan, dosta je umora, a čeka nas dvoboj sezone. Morali smo voditi računa da se energetski previše ne potrošimo, u tome nismo uspjeli, najveće zasluge pripadaju domaćinima koji su se bespoštedno borili. Imali smo previše pojedinačnih pogrešaka i tako izgubili tečnost u igri. Moramo se obnoviti energetski za utorak, Razumijem navijače koji žele da Dinamo uvijek bude na sto posto, ali to u sportu nije tako. Nismo dobro držali loptu i to je dalo šansu protivniku, kazao je Čačić.

Trener Dinamo morao je kalkulirati zbog uzvratne utakmice protiv Ludogoretsa:

- Na Menala nisam mogao računati, htio sam sačuvati Baturinu, Ademija i Oršića, teško je sve to raditi i imati stopostoni učinak. Iz toga moramo izaći svi čitavi, i igrači, i trener i klub, dovoljno smo ozbiljni. Rekao sam da dečkima da utakmicu protiv Varaždina zaklopiti, Ludogorec je vrlo ozbiljan protivnik, mislim da ćemo biti dobri u utorak i učiniti što moramo. Prva utakmica je mogla otići na obje strane, otišla je na našu. Pogledao sam utakmicu još dva puta i imam drugačiji dojam nego s klupe. Bili su opasni, ali mi smo mogli otići i do većeg vodstva. Ekipe su podjednake, ali mi smo sada u prednosti. Učinit ćemo sve da nas rezultat iz prve utakmice mobilizira. Vraćao sam Emrelija, ranije Šutala, ponekad će rezultat trpjeti... Baturina je plemenit igrač, ali nisam ga mogao staviti triput po 90 minuta jer bih ga izgubio za utorak. Vjerujem da smo na dobrom putu. Tražimo Ligu prvaka, ne zadovoljavamo se Konferencijskom ligom, naglasio je Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.