Fran Brodić ima novi klub, otišao najmlađi debitant u klupskoj povijesti

Petak, 26. srpnja 2024. 19:08 Napisao/la  SC
Fran Brodić ima novi klub, otišao najmlađi debitant u klupskoj povijesti
Foto: GNKDinamo

GNK Dinamo objavio je sljedeću obavijest:

Kako li je samo kulerski, uvjerljivo, bez trunke treme, sigurno i silovito zakucao loptu s bijele točke u mrežu u iznimno osjetljivom i važnom trenutku za cijelu momčad. Iako je igrao samo u proljetnom dijelu sezone, Fran Brodić jedan je od važnih potpisnika Dinamove dvostruke krune, a ovaj njegov gol iz jedanaesterca u petoj minuti sučeve nadoknade vremena u maksimirskom derbiju protiv Rijeke lansirao je plave ka pobjedi i zagrijao motore na letu prema naslovu. Naš popularni napadač ovoga je petka zaključio svoju maksimirsku epizodu, a već u srijedu, nakon što kompletira drugi dio liječničkog pregleda, i službeno će postati novi igrač mađarskog Ujpesta.

Brodić je u toj proljetnoj polusezoni na Dinamovu putu do dvostruke krune ugradio 13 nastupa uz sedam pogodaka i dvije asistencije, a dodamo li i prethodni mandat iz tinejdžerskih dana upisao je 20 utakmica i devet pogodaka. Uključimo li, pak, i prijateljske dvoboje brojka se penje na 39 nastupa i 14 golova.

Njegovim pobjedničkim pogotkom s bijele točke u završnim sekundama okršaja protiv Riječana plavi su se primaknuli tada vodećoj Rijeci na tri, a drugoplasiranom Hajduku na dva boda zaostatka uz utakmicu manje. Bila je to svojevrsna lansirna rampa prema naslovu prvaka... Štoviše, već je u svom sljedećem izlasku na teren, u četvrtfinalu Kupa protiv Gorice, također u Maksimiru, uveo utakmicu u mirne vode zabivši silovitim drop-kickom drugi gol plavih u pobjedi 4-0.

Brodić je nekadašnji Dinamov junior i najmlađi debitant u klupskoj povijesti. Prve je nogometne korake načinio u Kustošiji, ubrzo potom prešao u NK Zagreb dok je u Dinamovu školu došao 2011. s 14 godina. Već je u siječnju 2013. bio s prvom momčadi na pripremama u Antalyji, a u travnju iste godine i debitirao u službenoj utakmici u maksimirskoj pobjedi protiv Intera iz Zaprešića s 2:0 zamijenivši Marcela Brozovića. Brodić je u tom trenutku postao najmlađi debitant u klupskoj povijesti nastupivši sa samo 16 godina, tri mjeseca i sedam dana.

Zanimljivo je, primjerice, da je u smiraju ove sezone, na gostovanju kod Slavena Belupa, zaigrao daroviti branič Leon Jakirović debitiravši s navršenih tek 16 godina, četiri mjeseca i dva dana. Time, eto, ipak nije bio najmlađi debitant, a klupski rekorder u toj kategoriji – Brodić – također je nastupio tom prilikom u Koprivnici.

Brodić je iz Dinama otišao u kolovozu 2014. sa samo 17 godina potpisavši za belgijski Brugge nakon čega su ga zakočile brojne ozljede. a nakon šest godina provedenih u Belgiji i Italiji vratio se ujesen 2020. u hrvatski nogomet, prvo u Kustošiju u drugoj ligi, a potom i u Prvoj HNL gdje je od ljeta 2021. igrao za Goricu, a od siječnja 2022. za Varaždin. Za Dinamo je potpisao početkom rujna prošle godine, do zime igrao na posudbi u Varaždinu, a potom uskočio u maksimirsku momčad i pomogao joj prokrčiti put do dvostruke krune.

Dragi Fran, od srca hvala na svemu, želimo ti svu sreću u nastavku tvog nogometnog i životnog puta.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.