RAĐA KRITIZIRAO IZBORNIKA

Stojko i ja smo se hvatali za glavu!

Ponedjeljak, 05. srpnja 2021. 00:14 Napisao/la  SC

Nešto slično nisam vidio nikad u karijeri

Dino Rađa
Dino Rađa

Dino Rađa predsjednik je Stručnog savjeta HKS-a, koji je ovako prokomentirao novi debakl hrvatske košarke:

- Znam da je odgovornost na svima nama. Moja je odgovornost što sam doveo trenera kojega sam doveo. Većinu sugestija koje smo mu davali nije prihvatio jer je imao svoju viziju. Ta je vizija dovela do ovoga što se dogodilo protiv Njemačke. Nervira me što vidim po njegovim izjavama da on tu ne vidi ništa problematično. To što je on napravio u zadnjih sedam minuta utakmice protiv Njemačke, to je bilo klasično košarkaško samoubojstvo. Kad smo vidjeli što radi, kakve poteze povlači, tko mu igra obranu, Stojko i ja smo se hvatali za glavu na tribini. Da je namjerno išao izgubiti, neke odluke bi mu imale više smisla. Nešto slično nisam vidio nikad u svojoj karijeri, kazao je Rađa za Index i između ostalog dodao:

- Problem je što su sve tri ekipe koje su igrale protiv nas agresivnije od nas. I Tunis je agresivniji od nas. Nama Babo otegne jaja da bi primio loptu, a kad je primi, njemu igrač diše za vratom. On to može podnijeti jer ima kvalitetu. Donekle to može izdržati i Hezonja, jer ima kvalitetu. Svi ostali to ne mogu jer na to nisu navikli. Zašto nisu navikli? Zato što igraju domaće prvenstvo u programu prema kojem se igra da igrač stoji tri metra od igrača. Stalno to ponavljam kako se na našim utakmicama igra obrana bez agresivnosti, bez pritiska. Onda dođu Krka i Borac iz Čačka i pometu Split u zadnja dva kola ABA lige 20 razlike samo zato što su agresivniji. Sve dok mi po klubovima ne uvedemo pravilo da sve kategorije moraju igrati obranu na određeni način, uzalud nama pričanje, rekao je između ostalog Rađa i naglasio da neće odstupiti:

- Odmah nakon utakmice htio sam odstupiti, ali je kasnije navečer u meni proradio bijes i želim ostati. Međutim, moram vidjeti što misli Stojko jer ako on odluči otići, onda nema smisla da ja ostanem. Dajte nam par dana da hladne glave odlučimo o svemu, govori Rađa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.