Luka Dončić u središtu skandala, slovenska zvijezda gestikulirala da su suci podmićeni

Četvrtak, 23. ožujka 2023. 08:44 Napisao/la  SC

Tijekom time-outa sudac je promijenio odluku, ali nam to nije rekao, kaže vlasnik Dallas Mavericksa Mark Cuban

Luka Dončić u središtu skandala, slovenska zvijezda gestikulirala da su suci podmićeni

Luka Dončić našao se u središtu pozornosti zbog skandala koji neće proći nekažnjeno.

Najbolji igrač Dallasa regirao je pri kraju utakmice na jednu sudačku odluku gestikulacijom kojom je jasno pokazao da su suci utakmice protiv Golden State Warriorsa bili podmićeni

Teško da će vodstvo NBA lige biti milostivo prema slovenskoj zvijezdi, tako geste nekažnjeno više ne prolaze ni na Balkanu.

Dončića je isprovocirala odluka u trećoj dionici susreta, kada su Warriorsa započeli akciju ispod protivničkog koša nakon prekida, nitko od igrača Mavericksa nije reagirao, pa su gosti bez problema postignuli koš.

Prethodno su suci loptu dodijelili Mavericksima, odluku su promijenili tijekom time-outa, nitko na domaćoj klupi nije znao za promjenu.

- Tijekom time-outa sudac je promijenio odluku, ali nam to nije rekao. Vidjeli su da smo postavljeni kao da je naša lopta, a sudac je loptu dao Warriorsima, rekao je vlasnik Dallas Mavericksa Mark Cuban.

Dallas se žalio na odluku budući da je utakmicu izgubio za dva poena (125:127), međutim nakon utakmice u američkim medijima više se spominje Dončićeva nečuvena gesta nego sudačka pogreška.

Rezultati:
Washington - Denver 104:118
Dallas - Golden State 125:127
Miami - New York 127:120
Toronto - Indiana 114:118
Chicago - Philadelphia 91:116
Memphis - Houston 130:125
Milwaukee - San Antonio 130:94
Minnesota - Atlanta 125:124
Utah - Portland 115:127
LA Lakers - Phoenix 122:111

Sporni trenutak može vidjeti  OVDJE

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.