SCOTTIE PIPPEN

Jordan je bio užasan suigrač

Subota, 27. svibnja 2023. 08:58 Napisao/la  SC

Pippen nije štovatelj Michaela Jordana

Jordan je bio užasan suigrač

Scottie Pippen nije baš veliki štovatelj lika i djela Michaela Jordana iako su zajedno u dresovima Bullsa pisali povijest svjetske košarke.

- Statistički će LeBron James biti najveći koji je ikad igrao košarku. Ne postoji mu nitko ravan. Apsolutno nitko. Je li LeBron najveći ikad? To ću vam ostaviti za neku drugu priču, jer za mene ne postoji tako nešto. Košarka je momčadski sport i jedan igrač ne može napraviti ništa. Gledao sam Michaela Jordana prije nego što sam došao u Bullse. Jeste li ga vi gledali? Bio je užasan igrač! Bio je užasan suigrač i sve je radio sam. Gađao je užasne šuteve, ali odjednom smo postali pobjednička momčad i svi su zaboravili tko je zapravo bio, kazao je Pippen.

Navedena Pippenova izjava obilazi društvene mreže, zadnja je u nizu kojim Pippen omalovažava Jordanov doprinos slavnoj eri Chicago Bullsa tijekom koje su zajedno osvojili šest naslova prvaka.

Pippen je posebice bio ogorčen na Jordana nakon što je ESPN objavio dokumentarac Posljednji ples, koj je posvećen veličanju Michaela Jordana.

Svi Jordanovi suigrači iz najbolje ere Chichago Bullsa nisu zadovoljni dokumentarcem, između ostalih Toni Kukoč je rekao da je "70 posto točan, a ostalo je priča za prodaju".

Pippen je otišao najdalje, nezadovoljan zbog načina na koji je prikazana njegova karijera napisao je memoare u kojima je kritizirao Jordana:

- Posljednje dvije epizode emitirane su 17. svibnja. Kao i prethodnih osam veličale su Michaela Jordana, a meni i mojim ponosnim suigračima nisu odavale počast. Veliki dio krivice je na Michaelu. Producenti su mu omogućili završnu kontrolu inače dokumentarac ne bi bio niti objavljen. On je bio glavni, bio je redatelj. Michael je bio odlučan u namjeri da dokaže ovoj generaciji navijača da je bio veći od života tijekom karijere i da je i dalje veći od LeBrona Jamesa, igrača za kojeg ljudi govore da je jednak njemu, ako ne i bolji. Zato je pokazao svoju priču. Svaka epizoda bila je ista. Michael na pijedestalu, suigrači na drugom mjestu, manji, kao i za vrijeme njegove karijere. Svake smo sezone dobivali malo pohvala ili ih uopće nismo dobivali za pobjede, ali jako nas se kritiziralo kada bismo izgubili. Michael je mogao gađati 6/24, imati pet izgubljenih lopti, a u očima medija i publike koji su ga obožavali i dalje je bio Jordan koji ne griješi. Razgovarao sam s brojnim suigračima koji su se ovim dokumentarcem osjetili omalovaženi poput mene. Kako se Michael samo usudio tretirati nas tako nakon svega što smo napravili za njega i njegov dragocjeni brend? Michael Jordan nikad ne bi bio Michael Jordan da nije bilo mene, Horacea Granta, Tonija Kukoča, Johna Paxsona, Stevea Kerra, Dennisa Rodmana, Billa Cartwrighta, Rona Harpera, B.J. Armstronga, Luca Longleyja, Willa Perduea i Billa Wenningtona. Ispričavam se svima koje sam izostavio, napisao je između ostalog Pippen.

Jordan i dalje slovi najboljim košarkašem svih vremena, dok Pippen slovi najboljim košarkašem svih vremena koji je igrao zajedno s Jordanom.




Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.