ZHANG ZIYU

Pogledajte kinesko košarkaško čudo

Subota, 29. lipnja 2024. 09:52 Napisao/la  SC

Ima 17 godina, visoka je 2,21 metra

Zhang Ziyu
Zhang Ziyu

U završnici FIBA ​​​​U-18 Azijskog kupa za košarkašice u Shenzhenu kinesko čudo više nije zanimljivo samo fizičkim izgledom.

Zhang Ziyu u pobjedi Kine protiv Indonezije (109:50) za 13 minuta pogodila je devet od devet šuteva, upisala je 19 poena i ostvarila 7 skokova.

U pobjedi protiv Novog Zelanda 17-godišnja kineska košarkašica (90:68) ubacila je 36 poena, ostvarila je 13 skokova i 4 blokade, u pobjedi protiv Japana (87:81) postignula je čak 44 poena i ostvarila 14 skokova što je rekordni učinak.

Fascinatni učinak mlada kineska košarkašica prije svega zahvaljuje nevjerojatnim dimenzijama, Zhang Ziyu visoka je 2,21 metra!

Zhang Ziyu ne predviđaju vrhunsku karijeru u najjačoj ligi na svijetu (WNBA) samo zbog visine.

Visinu i darovitost naslijedila je od roditelja, oboje su bivši košarkaši: otac joj je visok 2,13, majka je bivša reprezentativka visoka 1,98 metara.

Prema Guinnessovoj knjizi rekorda najviša žena na svijetu 6 centimrtara je niža od mlade Kineskinje, Turkinja Rumeysi Gelgi visoka je 2,15 metra.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.