McLaren odlučio da će Oscar Piastri postati pobjednik Velike nagrade Mađarske

Nedjelja, 21. srpnja 2024. 19:32 Napisao/la  SC
Čemu slavlje?
Čemu slavlje?

Oscar Piastri pobjednik je Velike nagrade Mađarske, koja je ostala upamćena prema potezu koji dovodi u pitanje temeljene sportske vrijednosti.

Tko zna kada bi Piastri ostvario prvu pobjedu u karijeri da mu pet krugova prije cilja Landro Norris ne prepustio prvo mjesto.

Naime, McLaren Mercedes odlučio je da će pobjednik na legendarnom Hungaroringu postati Piastri, Norris je poslušao naređenje iz boxa.

Jasno da je takva odluka izazvala bujicu negativnih komentara iako se ni prvi, a nažalost ni zadnji put nije dogodilo da se jedna utrka Formule 1 postala sportsko ruglo.

Lewis Hamilton u Mercedesu završio je na trećem mjestu, u 63. krugu dogodio se incedent između Hamiltona i Verstappena nakon kojeg je Verstappen izgubio pozicije.

Do četvrte pozicije došao je Charles Leclerc u Ferrariju, a Verstappen je na kraju bio peti.

Evo rezultata:

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.