Torpedo Runners i TZ Vrbnik organizirali prvo izdanje Vrbnik Wine Run utrke

Utorak, 23. kolovoza 2022. 14:11 Napisao/la  SC
Torpedo Runners i TZ Vrbnik organizirali prvo izdanje Vrbnik Wine Run utrke

Sportsko rekreativna udruga Torpedo Runners i Turistička zajednica Vrbnika organizatori su prvog izdanja Vrbnik Wine Run utrke koja će u subotu, 27. kolovoza ove godine startati u 9.30 sati iz centra Vrbnika, gdje je i njen cilj.

Riječ je o 16 km dugoj utrci valovitim vrbničkim krajem s ukupnim usponom od oko 400m, mješovitim terenom; asfaltom, makadamom, vinogradima i šumskim putovima prema Kaštelu Gradec te predstavlja jedan od brojnih događanja u sklopu tradicionalne manifestacije Dani vina, što se u Vrbniku održava od 2004. godine.

Broj sudionika ograničen je na 105 i "na prstu najbržih" trkača, zbog čega Torpedo Runnersi sve potencijalne natjecatelje pozivaju da se što prije prijave putem linka https://www.utrka.com/utrke/vrbnikwinerun/2022/info/ i ne propuste priliku kroz ovaj sportski događaj upoznati dom žlahtine i povijesnu priču staru više od 900 godina.

Startni paket sadrži startni broj s čipom, pamučnu majicu s logotipom utrke, torbu, butelju vina i poklone sponzora. Na stazi je osigurana okrjepa te ručak nakon utrke, kao i bogate nagrade sponzora za prve tri žene i muškarca u ukupnom poretku. Svi sudionici koji završe utrku dobivaju finišersku medalju.

Prijave su otvorene do popunjavanja broja sudionika. Svi koji su startninu uplatili do 9. kolovoza ove godine u paketu će dobiti traženu veličinu majice, dok će ostali dobiti raspoložive veličine.

Organizacijom ove utrke Torpedo Runnersi žele pridonijeti obogaćenju turističke ponude u segmentu sve popularnijeg aktivnog odmora i potencijala koje ima; ne samo Vrbnik i njegovo okruženje, već cijeli kvarnerski kraj i Gorski kotar kao naša zelena oaza.

Suorganizatori ovog sportskog događaja su Općina Vrbnik i Udruženje Kvarner Wines, a sponzori Primorsko-goranska županija, Općina Vrbnik, TZ Kvarnera, Estate Winery Katunar, Kuća vina Ivan Katunar, Gospoja, PZ Vrbnik, Vinarija Šipun, Vinarija Nada, Vinska kuća Pavlomir, Grand Village Estate Winery, Pekara Vrbnik, Jamnica i JGL.

Podsjetimo kako Torpedo Runnersi kao neformalna skupina djeluju još od 2014. godine, dok je Udruga osnovana u listopadu 2019. godine, a za cilj ima promociju trčanja, rekreativnog bavljenja sportom, poticanje, razvijanje i unapređenje svih oblika sportskih i rekreativnih aktivnosti, a posebno cestovnog i brdskog trčanja (trekinga i trail trčanja) te očuvanje i unapređenje tjelesne kulture i zdravlja članova, građana, djece i mladeži. Udruga je osnovana s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja sportske rekreacije, radi zadovoljavanja potrebe građana za održavanjem, poboljšanjem i unapređenjem psiho-fizičkih sposobnosti i zdravlja te obogaćivanja slobodnog vremena sportskim aktivnostima.

Između ostalog, Sportsko rekreativna udruga Torpedo Runners surađuje i s Gradom Rijekom na provedbi Strategije sporta Grada Rijeke 2018. – 2024. godine koju su zajednički izradili Odjel gradske uprave za sport i tehničku kulturu i Riječki sportski savez i to u dijelu rekreacije koja je izuzetno važna za sve dobne skupine Riječana i usmjerenost Grada Rijeke ka zdravom načinu života.

U istaknutoj viziji Rijeka – sport i rekreacija dostupni svima!, prepoznali su priliku da u svoje dosadašnje aktivnosti, odnosno treninge trčanja tri puta tjedno, potpuno besplatne, uključe što veći broj građana svih generacija i to kroz program Rijeka trči.

Stoga i ovom prilikom, osim na sudjelovanje na utrci, Torpedosi pozivaju građane da im se, bez obzira na trenutačne kondicijske sposobnosti, pridruže na treninzima utorkom i četvrtkom u 19 sati ili subotom u jutarnjim satima, a kontaktirati ih mogu putem Facebook stranice https://www.facebook.com/torpedo.runners.

Torpedo Runnersi u javnosti u poznati i kao organizatori brojnih humanitarnih akcija kojima su pomogli rad pojedinih udruga i olakšali život potrebitim sugrađanima. Jedna od tih akcija je i tradicionalna prosinačka utrka Hohoho Run koja iz godine u godinu na Molo longu okuplja sve veći broj građana svih dobnih skupina.

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.