Opatija domaćin 11. Hrvatskog festivala sportske rekreacije

Petak, 14. travnja 2023. 09:27 Napisao/la  PGŽ
Opatija domaćin 11. Hrvatskog festivala sportske rekreacije
Foto: PGŽ

Povodom Svjetskog dana zdravlja, Klub za športsku rekreaciju Gorovo iz Opatije, Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski savez sportske rekreacije “Sport za sve” organiziraju 11. Hrvatski festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju, koji će se održati u Opatiji, 15 travnja 2023. g. s početkom u 9:30 sati.

Jedan od najvećih i najpopularnijih festivala sportske rekreacije jest onaj koji se tradicionalno održava u Opatiji, a ove se godine očekuje oko 1 500 sudionika iz cijele Hrvatske. Organizatori su i ove godine pripremili sjajan program, a opatijska Ljetna pozornica bit će još jednom mjesto okupljanja zaljubljenika u nordijsko hodanje i pješačenje, gdje će u 9:30 sati, uz ritam glazbe DJ Vedrana započeti okupljanje, dok će u 10 sati započeti program rekreacije “Vježbajmo zajedno”. Već od 9:30 pa sve do kraja programa sudionicima će na raspolaganju biti punkt Crvenog križa koji će ponuditi mjerenje tlaka te punkt Nastavnog zavoda za javno zdravstvo koji će zainteresirane educirati o zdravom načinu života, dok će i ove godine biti postavljen i sajam zdrave prehrane te autohtonih proizvoda.

Točno u 11 sati započet će svečano otvaranje festivala, a cijelu ceremoniju vodit će popularni Dražen Turina Šajeta. Svečanosti će nazočiti brojni uzvanici, a u 11:15 će uslijediti start diciplina pješačenje/nordijsko hodanje koje će biti podijeljene čak na četiri rute, ovisno o odabiru samog sudionika. U kategorijama predškolska dob, mlađa školska dob, starija školska dob, srednja dob, umirovljenici te osobe s invaliditetom, sudionici će se kretati narednim rutama:

1. RUTA VOLOSKO (lagana ruta dužine 3 km, trajanje cca. 1,30 h): Villa Angiolina – Lungomare – Volosko – Villa Angiolina

2. RUTA IČIĆI (lagana ruta dužine 8 km, trajanje cca 2,15 h): Villa Angiolina – Lungomare – Ičići – Villa Angiolina

3. RUTA CARMEN SYLVA (srednje teška ruta dužine 8 km, trajanje cca 2,45 h): Villa Angiolina – Slatina – izvor Vrutki – Šetnica Carmen Sylva – Pobri – Kosovo – Sportska dvorana Marino Cvetković – Lungomare – Villa Angiolina

4. MORSKA RUTA (lagana ruta dužine 4 km, trajanje cca 1,15 h):

A varijanta: luka Opatija – vožnja brodom do Ičića – nordijsko hodanje Lungomarem – Villa Angiolina

B varijanta: Villa Angiolina – nordijsko hodanje Lungomarem – Ičići – vožnja brodom do luke Opatija

Po povratku na cilj ruta, sudionike će na Ljetnoj pozornici čekati ručak te retro party uz DJ Vedrana, a zainteresirani će moći razgledati Opatiju te uživati u njenim ljepotama i bogatoj ponudi.

Organizator je, osim ručka, za sudionike osigurao dežurno lječničko osoblje te stručne vodiče, podsjeća da je kotizacija za sudjelovanje simboličnih 5 eura (nadoplata za Morsku rutu 10 eura), a u taj je iznos uračunat i ručak. Kotizacija se može uplatiti na info pultu (voditelji ekipa) ili na KŠR Gortovo, Štangerova 48, Opatija, Erste Bank IBAN: HR1224020061100130938, poziv na broj: 150423, opis plaćanja: Kozitacija za sudjelovanje na HFSR u NH, ime grupe i broj sudionika.

Preporuka sudionicima je da si osiguraju adekvatnu sportsku opremu, zaštitu od sunca, dovoljnu količinu tekućine te da na festivalu sudjeluju na osobnu odgovornost, a rute se mogu izmijeniti ovisno o vremenskim uvjetima. U slučaju kiše manifestacija će se održati, preporučuje se da sudionici imaju opremu za kišu.

Pokrovitelji i partneri festivala su: Grad Opatija, Turistička zajednica Grada Opatije, Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Opatija, Thalassotherapia Opatija, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ, Hrvatski savez nordijskog hodanja, Savez sportske rekreacije “Sport za sve” PGŽ, HMZG Opatija Zdravi grad i Klub 60+ Opatija.

Sve informacije o ovom spektaklu nordijskog hodanja i pješačenja mogu se dobiti na 091/ 420 0650, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na KŠR Gorovo, Štangerova 48, Opatija.

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.