Kickboxing: Kostrenka Ana Jović europska prvakinja u light contactu

Nedjelja, 14. studenog 2021. 14:35 Napisao/la  SC
Ana Jović
Ana Jović

Crna Gora bila je domaćin Europskog prvenstva u kickboxingu za starije kadete i juniore koje se od 5. do 14. studenoga održavalo u Budvi.

Na prvenstvu je nastupilo 1128 natjecatelja iz 39 zemalja među kojima i 47 borkinja i boraca hrvatske reprezentacije.

Kostrenka Ana Jović, članica Kickboxing kluba Sušak i hrvatske reprezentacije, postala je europska prvakinja u light contactu u kategoriji starijih kadetkinja do 55 kilograma te tako ponovila uspjeh iz 2019. godine, kada se s europskog prvenstva također vratila sa zlatom, u kategoriji point fighting u kojoj je i na ovogodišnjem europskom prvenstvu u Budvi bila također odlična srebrna.

Time je nastavila uspješan niz osvajanja odličja na velikim natjecanjima.

Naime, Ana je i u rujnu osvojila zlato i broncu na svjetskom kupu održanom u Budimpešti, a osvajanjem titule europske prvakinje samo je još jednom potvrdila da je pred njom svijetla sportska budućnost i velika sportska karijera.

Svoje prve sportske „korake", ili bolje rečeno udarce, Ana je napravila s 8 godina u Kickboxing klubu Bura u Kostreni gdje je vrlo brzo zapažena kao perspektivna borkinja.

Iz KBK Bura prelazi u KBK Sušak gdje zahvaljujući radu s trenerima Branku Fibingeru i Ivanu Stojanoviću vrlo brzo napreduje i ostvaruje niz uspješnih sudjelovanja na nacionalnim, a potom i na europskim pa i svjetskim natjecanjima.

Ana ima tek 14 godina, učenica je prvog razreda srednje škole i unatoč svakodnevnim treninzima uspješno usklađuje školske i sportske obaveze.Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.