Kako odabrati pravi bicikl za sebe? Pogledajte kratki vodič!

Petak, 14. travnja 2023. 11:32 Napisao/la  Sponzorirani članak
Kako odabrati pravi bicikl za sebe? Pogledajte kratki vodič!

Stiglo nam je proljeće i dani su postali dulji, što nas sve mami da provodimo vrijeme na otvorenom, a upravo je za to najbolji suputnik bicikl. Ako se tek spremate kupiti bicikl sebi ili pak nekom članu vašeg kućanstva, u nastavku smo pripremili kratki vodič kako odabrati pravi bicikl za sebe. Stoga, krenimo!

Za koga kupujete bicikl?

Prije nego krenete u istraživanje koji su dobri bicikli, važno je znati za koga kupujete bicikl. Ako kupujete bicikl za dijete, tada obavezno pogledajte koja bi mu veličina bicikla idealno odgovarala, ali isto tako uzmite u obzir i činjenicu da djeca relativno brzo rastu, što znači da bi mogli vrlo brzo i prerasti bicikl. Upravo je zato potrebno pronaći zlatnu sredinu: bicikl koji nije prevelik, ali ni premalen kako već za koji mjesec ne biste trebali kupovati novi, veći.

U slučaju da kupujete bicikl za sebe, isprobajte nekoliko različitih veličina bicikala dok ne pronađete onu koja će vam idealno odgovarati.

U kojim prilikama planirate voziti bicikl?

Tražite li bicikl za avanturističke vožnje prirodom ili pak za grad? Bicikli su danas dostupni u cijelom spektru različitih modela koji odgovaraju najrazličitijim potrebama. Ako planirate biciklom na posao, tada je vrlo važno da ima prostor u koji možete odložiti stvari koje su vam potrebne za posao i da je vrlo udoban za vožnju jer ćete ga ipak koristiti svaki dan. Neki modeli imaju košarice na prednjem dijelu bicikla ili pak prostor za ugradnju košarice. Ako ga pak kupujete kako biste mogli s njim u prirodu, tada su najvažnije kvalitetne gume i čvrstoća cijelog bicikla, posebno okvira.

Naravno, možete birati i boju bicikla. Dok je nekima boja bicikla sporedna, drugi se ponose biciklom u svojoj omiljenoj boji - izbor je na vama!

Koliko vam je dodataka na biciklu potrebno?

Kupujete li bicikl za akrobacije i utrke ili pak za laganu vožnju ulicama? Svaki model bicikla ima određenu opremu, a na vama je da odlučite koja vam je točno oprema potrebna. Brzine, suspenzija, vrste kočnica, dodatni nosači i brojne druge stvari nekome mogu predstavljati nužan dio bicikla, dok drugima mogu biti nepotreban trošak i problem kada se pokvare. Ako niste skloni malim popravcima, potražite najjednostavniji model koji neće zahtijevati pretjerana tehnička znanja, a u slučaju da volite provoditi vrijeme unaprjeđujući svoj bicikl, tada potražite onaj koji ima sve elemente koji bi vam mogli zatrebati.

Jeste li razmišljali o električnom biciklu?

Ako planirate na biciklu provoditi puno vremena ili ga pak voziti na zahtjevnim dionicama, tada je možda prava stvar za vas električni bicikl. No, iako postoje modeli koji pune bateriju dok pedalirate, većina ipak traži punjenje na klasičnu utičnicu, tako da ga stavite na punjenje nakon svakog korištenja.

Koliko ste spremni potrošiti?

Na kraju, kao i mnogo drugog, bicikli su dostupni u vrlo širokom cjenovnom rasponu, a na vama je da odlučite koliko ste spremni potrošiti na bicikl. Naravno, ako ćete ga koristiti svaki dan, tada vrijedi razmisliti o tome da uložite malo više u kvalitetan bicikl, a ako ga planirate relativno rijetko voziti u rekreativne svrhe, tada možda možete pogledati i povoljnije varijante.

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.