Adrian Šipek najbolji boćar na državnom prvenstvu za kadete i kadetkinje

Ponedjeljak, 25. srpnja 2022. 18:21 Napisao  I. V.
Adrian Šipek
Adrian Šipek

U Jadranovu je završeno prvenstvo Hrvatske u boćanju za kadete i kadetkinje (U15).

Natjecanje je otvorio predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Denis Peršić, a svečanosti otvaranja bili su nazočni Ivona Matošić Gašparović, zamjenica gradonačelnika Grada Crikvenice, Vesna Car Samsa, predsjednica Gradskog vijeća Grada Crikvenice, Ivan Smojver, gradski vijećnik, Ivan Sušanj, dopredsjednik Boćarskog saveza PGŽ te izbornici hrvatskih boćarskih reprezentacija Dean Klarić, Čedo Vukelić i Vjekoslav Matetić.

Predsjednik HBS-a Denis Peršić uručio je predsjedniku BK "Sveti Jakov" Ivici Šabanu zahvalnicu za organizaciju ovog natjecanja, a treba istaknuti da je ovo već peto državno prvenstvo koje su u Jadranovu u proteklih 10 godina organizirali vrijedni članovi BK "Sveti Jakov".

Adrian Šipek ("Sveti Jakov") je s tri naslova prvaka u disciplinama: precizno izbijanje, brzinsko izbijanje i štafetno izbijanje u paru s Lukom Tusom te osvojenim jednim srebrom ujedno ujedno i najuspješniji igrač ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske za kadete (U15).

Ivan Šokić („Vargon) i Ivano Rajačić Muža (Gornji kraj-Ladvić) osvojili su naslov prvaka Hrvatske u disciplini par klasično, dok je Luka Tus („Sv.Jakov") osvojio naslov u bližanju i izbijanju u krug.

Nakon dugo godina naslov prvaka u jednoj disciplini otišao je u Slavoniju. Za to je zaslužan Ivan Bažančik ("Lokomotiva", Vinkovci) koji je u disciplini pojedinačno klasično u finalu pobijedio Luku Tusa ("Drivenik") i osvojio zlatnu medalju.

Za najboljeg izbijača proglašen je Luka Tus, koji je u svih 6 disciplina došao do finala, najbolji valjač je Ivan Bažančik, a priznanje za fair-play dobila je Ema Maršanić ("Čavle Škola boćanja").
Prvenstvo Hrvatske koje je trajalo četiri dana uzorno su organizirali vrijedni članovi Boćarskog kluba "Sveti Jakov". Bila im je to čak peta organizacija završnica Prvenstva Hrvatske u posljednjih 10 godina, što je još jedan pokazatelj na kojoj razini funkcionira klub iz Jadranova.

Prvenstvo HR U-15 sudili su: Nenad Juričić, Nives Jelovica, Lucijan Srdoč, Sanjin Juričić, Leon Petz, Boris Grbčić i Davor Jelovica koji je ujedno bio i voditelj natjecanja.

Plasman po disciplinama:

Precizno izbijanje:

1. ADRIAN ŠIPEK ("Sveti Jakov")
2. LUKA TUS ("Drivenik")
3. SIMON KAJIN (("Vrh")
4. TINO MAJCAN ("Pazin")

Bližanje i izbijanje u krug:

1. LUKA TUS ("Drivenik")
2. ADRIAN ŠIPEK ("Sveti Jakov")
3. IVAN BAŽANČIK ("Lokomotiva")
4. WENDY VUKELIĆ ("Čavle Škola boćanja")

Parovi klasično:

1. IVAN ŠOKIĆ - IVANO RAJAČIĆ MUŽA ("Vargon" -"Gornji kraj - Ladvić")
2. LUKA TUS - LUKA TOMIĆ ("Sveti Jakov")
3. ROKO JUKIĆ - MATIJA NADENIĆ ("Istra Poreč" - "Svetvinčenat")
4. TINO MAJCAN - ROKO BABIĆ ("Pazin")

Brzinsko štafetno izbijanje:

1. ADRIAN ŠIPEK - LUKA TUS ("Sveti Jakov" - "Drivenik")
2. LEON BRNIĆ - LUKA TOMIĆ ("Sveti Jakov")
3. TIAN BARIČEVIĆ - MANUEL PERŠIĆ ("Vodnjan")
4. EMA MARŠANIĆ - WENDY VUKELIĆ ("Čavle Škola boćanja")

Brzinsko izbijanje:

1. ADRIAN ŠIPEK ("Sveti Jakov")
2. LUKA TUS ("Drivenik")
3. SIMON KAJIN ("Vrh")
4. TINO MAJCAN ("Pazin")

Pojedinačno klasično:

1. IVAN BAŽANČIK ("Lokomotiva", Vinkovci)
2. LUKA TUS ("Drivenik")
3. MANUEL PERŠIĆ ("Vodnjan")
4. IVAN ŠOKIĆ ("Vargon")

Liga mladeži NS Rijeka