Odbojkašice Rijeke treće na kadetskom prvenstvu, Mara Štiglić najbolja igračica, Riječani peti

Nedjelja, 19. rujna 2021. 17:51 Napisao/la  KS
Kadetkinje HAOK Rijeka s trenericama
Kadetkinje HAOK Rijeka s trenericama Foto: HAOK Rijeka/Facebook

Kadetkinje HAOK Rijeke osvojile su treće mjesto na državnom prvnenstvu u Zadru, u odlučujućoj utakmici za medalju Riječanke su svladale Olimpik 3:0 (25:10, 25:17, 25:21)

Riječanke su u svojoj skupini osvojile prvo mjesto pobijedivši Karlovac, Crikvenicu i Vukovar sa po 2:0, u osmini finala bile su uspješnije od Zadra (2:0), u četvrtfinalu su istim rezultatom svladale splitska Brda, ali su onda u dramatičnom polufinalnom susretu poražene od Osječanki 3:2 (20:25, 25:21, 25:22, 22:25, 15:13).

Uz brončane medalje, kojima je nastavljena sjajna niska rezultata u mlađim uzrasnim kategorijama budući da Riječanke već godinama u kontinuitetu osvajaju medalje, pridodana je i titula za najbolju igračicu, Mara Štiglić još je jednom opravdala visoka očekivanja.

Za Rijeku su u Zadru igrale: Mara Štiglić, Stella Denona, Lorena Smojver, Anamaria Pleše, Viktoria Trcol, Petra Brkičić, Nora Aničić, Lana Francetić, Tea Bačić, Mia Tibljaš, Petra Gregorović i Paula Polić.

Ekipu su vodile Gordana Tomić i Iva Lovrinov Bernobić.

Odbojkašice Crikvenice na kraju su zauzele 13. mjesto pobijedivši u posljednjoj utakmici za poredak Trogir 2:0 (25:22, 25:23).

Za Crikvenicu su igrale: Dorotea Šimić, Lucija Car, Linda Mađerić, Laura Mađerić, Ema Reljac, Leona Bondžić, Lana Luksetić, Tara Radanović, Matea Mikulec, Paola Škraljsky, a treneri su bili Alen Pavačić i Aleksandra Kolmanić.

Kadeti MOK Rijeka osvojili su peto mjesto na prvenstvu.

Riječani su u svojoj skupini zauzeli drugo mjesto uz pobjedu nad Croatiom (2:0) i poraz od Ribola Kaštele (2:0), u razigravanju su pobijedili Marsoniju (2:0), u četvrtfinalu su poraženi od Murse (2:0), a u utakmici za peto mjesto svladal Daruvar 2:0 (25:20, 25:18).

Za Rijeku su igrali: Teo Mičetić, Leo Čekada, Lovro Maglica, Istok Celin, Vid Čargonja, Noa Banović, Lovro Ljubetić, Sven Haramina, Adrijan Ivošević, Saša Lukić, Karlo Bučić, Matija Markovski, a trener je bio Andrej Burić, uz asistenciju Velimira Liverića.

 

Liga mladeži NS Rijeka