Drago Žiljak: Uvijek postoje imperativi, ali to ne bi smjelo postati uteg nego motiv

Srijeda, 21. rujna 2022. 12:28 Napisao  I. V.

Izuzetno smo motivirani da ispravimo pogreške u subotnjoj utakmici protiv Splita 2010, kaže trener rukometašica Zameta

Drago Žiljak: Uvijek postoje  imperativi, ali to ne bi smjelo postati uteg nego motiv

Rukometašice Zameta sezonu u elitnom razredu hrvatskog rukometa počele su porazima od Sesveta (23:26) i Dalmatinke (25:32).

- Sigurno da nismo zadovoljni porazima, posebice s porazom u prvoj domaćoj utakmici protiv Sesveta. U toj smo utakmici pokazali dobre i slabe stvari, koje smo pokušali ispraviti u Pločama. Međutim, nakon dugačkog putovanja igrali smo protiv kvalitetnije ekipe od nas, Dalmatinka je visoko plasirana, igraju europsku ligu, nismo im mogli parirati. Nakon desetak minuta počeli smo previše tehnički griješiti, obrana je popustila. Rezultat je možda malo previsok s obzirom na igru. Najgore je što se teže ozlijedila vanjska igračica Emma Jukan, čekamo da obavi pretragu koljena. Dobro je da smo vidjeli gdje smo, da nakon prave analize i samokritičnog pristupa pokušamo prevazići ovakvu situaciju. Imamo problema u rotaciji, ali izuzetno smo motivirani da ispravimo pogreške u subotnjoj utakmici protiv Splita 2010. Nadamo se da ćemo nakon dva kola osvojiti prve bodove, kaže trener Drago Žiljak.

Nakon ovakvog starta u utakmici protiv Splita 2010 podsvjesno se nameće imperativ:

- Split 2010 je vrlo kvalitetna ekipa, dugo je godina u vrhu rukometa, imaju odlčne igračice. Iz Podravke im se vratila Gudelj, u prva dva kola pokazale su da su ozbiljna ekipa, pobijedile su Umag. Uvijek postoje određeni imperativi, ali to ne bi smjelo postati uteg nego motiv da pronađemo prava rješenja, da ubrzamo igru, a sve su uvijek temelji na obrani. Nadam se da će naše vratarke biti na visokom nivou, da će obrana znati parirati protivniku, optimisti smo. Kao novom prvoligašu treba nam malo vremena za prilagodbu, raspored je takav kakav je. Jedino pozitivnim razmišljanjem i energijom možemo prema naprijed, poručuje Žiljak.