Tin Lučin: Nakon poraza je teško biti zadovoljan, platili smo danak neiskustvu

Četvrtak, 13. siječnja 2022. 22:52 Napisao/la  SC

Ostaje žal, mislim da smo dali sve od sebe, ali Francuzi su ipak zasluženo pobijedili, kaže Riječanin koji je debitantski nastup na EP okončao četirima pogocima Francuzima

Tin Lučin
Tin Lučin Foto: Screenshot RTL

Unatoč porazu protiv Francuza Tin Lučin lijepo je probio led kada su nastupi na velikoj sceni u pitanju, Riječanin je debitirao na Europskom prvenstvu uz četiri pogotka iz osam pokušaja te jednom asistencijom.

- Jesam li zadovoljan nastupom? Nakon poraza je teško biti zadovoljan, započeo je Lučin, koji je u igru prvi put ušao sredinom prvog dijela, pa onda opet odmah početkom nastavka, nakon što je postalo jasno da su se Francuzi itekako dobro pripremili za Halila Jaganjca.

- Platili smo danak neiskustvu, u prvih petnaest minuta nismo imali rješenja, dok smo s druge strane dobili previše laganih golova. Nakon toga se bilo teško vratiti. Jesmo li bili impresionirani Francuskom? Ušli smo s previše respekta, možda je utjecala i ova situacija s koronavirusom, možda i nije, ali je činjenica da se nismo uspjeli vratiti u utakmicu, rekao je Tin Lučin nakon debitantske utakmice na Europskom prvenstvu i zaključio:

- Jedno vrijeme smo se krenuli dobro vraćati u utakmicu, Francuze smo uspjeli zaustaviti, nisu imali rješenja i onda smo se možda previše počeli baviti suđenjem umjesto igrom. Možda smo se tu malo pogubili. Ostaje žal, mislim da smo dali sve od sebe, ali Francuzi su ipak zasluženo pobijedili, bili su bolji to se mora priznati, zaključio  je Tin Lučin.