U-18: Toni Živković najbolji igrač i strijelac u pobjedi protiv Crne Gore

Petak, 05. kolovoza 2022. 23:36 Napisao/la  SC
U-18: Toni Živković najbolji igrač i strijelac u pobjedi protiv Crne Gore

Rukometaš Zameta Toni Živković bio najbolji igrač i strijelac (8 pogodaka) u pobjedi hrvatske U-18 reprezentacije protiv Crne Gore!

U briljantnoj predstavi kakvu već dugo nismo vidjeli od jedne hrvatske reprezentacije, hrvatski kadeti pobijedili su Crnu Goru 46:21 u susretu 2. kola, skupine B, Europskog prvenstva u Podgorici i osigurali prolazak u drugi krug prvenstva.

Od početka susreta bila je to zapravo jednosmjerna ulica, praktički igra na jedan gol.

Za manje od pet minuta Hrvatska je vodila 4:1. Četiri minute poslije, domaćin je uhvatio kakav-takav priključak i stigao na 5:3. Ali, onda slijedi niz od 5:1 naših mladića i na semaforu je u 12. minuti već bilo 9:4.

Nakon šest minuta igre pogodak za pogodak i još jednog približavanja domaćina na minus tri (8:11), slijedi hrvatska rapsodija od 9:1 i bijeg na nedostižnih 20:9. Do predaha je ta prednost sačuvana i Hrvatska je prezadovoljna otišla u svlačionicu (23:12).

Ni jednog trenutka u drugom poluvremenu tempo igre Hrvatske nije pao.

Prednost je stalno rasla. Već sredinom nastavka ona je otišla na 20 pogodaka (36:16), premda je izbornik u tim trenucima odlučio sačuvati udarne snage.

Igrači koji su manje igrali protiv Italije sjajno su iskoristili ukazano povjerenje i nastavili su “bušiti mrežu“ Crnogoraca.

U sve su se dobro uklopili i vratari pa je dojam o našem nastupu bio kompletan.

Čak 13 naših igrača našlo se u listi strijelaca, osim Živkovića za reprezentaciju nastupaju još dvojica igrača Zameta: Toni Matošević i Franko Krstić.

Nakon dva kola Hrvatska je osigurala prolazak u drugi krug.

U posljednjem kolu čeka je susret protiv Portugala koji se igra u nedjelju, 7. kolovoza, u 20 sati.