Marin Sorić: Igrali smo utakmice bez pritiska, sada nam slijedi glavni dio sezone!

Nedjelja, 14. studenog 2021. 22:01 Napisao/la  KS

Vrlo je to jednostavno. Ako pristup ne bude pravi i ako ne pokažemo igru iz dosadašnjeg dijela prvenstva, mogli bismo imati problema, kaže vratar Zameta

Marin Sorić
Marin Sorić

Rukometaši Zameta očekivano su poraženi od Nexea u utakmici 9. kola Lige B Premijer lige, neočekivan je bio kvalitetan otpor mlade riječke momčadi, koja je dobrim dijelom utakmice držala ritam za renomiranim gostom.

- Ponosan sam  kako smo odigrali. Nisam baš očekivao da možemo pružiti takav otpor, ali kada su ih i suci malo morali pogurati onda je jasno da smo odigrali kvalitetno. Mislim, bez obzira na taj sudački poguranac jasno je da bi nas Nexe pobijedilo, mislim da je to bilo potpuno nepotrebno, kaže Marin Sorić, vratar Zameta bio je uz Nikolu Njegovana najistaknutiji pojedinac utakmice.

Sigurno Zamećanima godi saznanje da protiv najboljih mogu kvalitetno igrati, naročito uoči ciklusa koji im slijedi i u kojem će pokušati osigurati plasman u Ligu za prvaka.

- Sada smo igrali dvije teže utakmice koje je uvijek lakše igrati. To su utakmice u kojima nema pritiska. Sada nam ipak slijedi glavni dio sezone. Prvo Moslavina, koja nam je možda uz Varaždin i glavni konkurent za treće mjesto, pa onda Bjelovar i Varaždin kući, Dubrovnik i Trogir u gostima. Sve se utakmice možemo pobijediti, a sve  možemo i izgubiti. Vrlo je to jednostavno. Ako pristup ne bude pravi i ako ne pokažemo iz dosadašnjeg dijela prvenstva, mogli bismo imati problema. Recimo, protiv Sesveta smo do zadnjih pet, deset minuta bili u igri za pobjedu. Poraženi smo prvenstveno zato što oni imaju dužu klupu, mogu više mijenjati a da se pritom ritam i kvaliteta ne promijene, dok je to kod nas ipak malo problematičnije. Rotacija je malo sužena, nemamo toliko rješenja na svim pozicijama i umor dođe do izražaja, kao i pad koncentracije, nastavit će Sorić.

Iskusni vratar Zameta zna što će biti ključno za gostovanje kod Moslavine.

- Prvo nam je cilj bezbolno odraditi Kozalu u kupu, da se nitko ne ozlijedi. Nakon toga moramo se maksimalno pripremiti. Kući smo ih pobijedili 15 razlike, što sugerira da smo dosta kvalitetniji kod njih. Moramo ponoviti ovaj pristup kojega sada imamo, prvenstveno u obrani. Nakon toga moramo imati brzi protok lopte i brzu tranziciju, Moslavina je teretna momčad, trebali bismo ih moći pretrčati jer smo poletniji. Mislim da će biti presudno održavanje ritma kroz 60 minuta, mislim da Moslavina to ne može pratiti čitavu utakmicu, govori Sorić.

Kod Zameta je još uvijek vidljiv nedostatak iskustva, ali obrana polako postaje zaštitni znak, igra se kvalitetno, pokretljivo...

-  Igramo jedan za drugoga. Užitak je iza takve obrane braniti, na utakmici i treninzima je pristup dobar, baš je užitak igrati. Na početku sezone niti mi sami nismo bili svjesni što možemo napraviti, što je i razumljivo jer je otišlo nekoliko važnih igrača. No, uz nas nekoliko starijih ovi mladi igrači su dali velik obol i nadam se da će tako nastaviti, zaključit će Marin Sorić.