DAMIR VUČKO

Mislim da je utakmica u Kutini dokaz da ova momčad vrijedi

Nedjelja, 21. studenog 2021. 22:52 Napisao/la  KS

Doveli smo se do situacije u kojoj sami o sebi odlučujemo i to je uvijek najbolje, kaže pouzdano lijevo krilo rukometaša Zameta

Damir Vučko
Damir Vučko

Rukometaši Zameta pobjedom protiv Moslavine u Kutini vratili su se na treće mjesto u Ligi B Paket 24 Premijer lige, posljednje koje vodi u Ligu za prvaka.

- Bila je jako teška utakmica, atmosfera u dvorani je bila iznenađujuća, nismo baš to očekivali. Jako težak gostujući teren. Imali smo dosta tehničkih grešaka kojima smo si sami kroz utakmicu komplicirali život, ali smo na kraju ipak uspjeli jednim sveopćim zalaganjem i trudom. Momčad je potegnula i uspjeli smo ivući jako bitnu pobjedu, kazat će Damir Vučko, koji je bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu Zamećana.

Vučko je protiv Moslavine postigao deset pogodaka iz jedanaest pokušaja, što nije nezanemariv doprinos pobjedi.

- Vraćam se uvijek na ono o čemu se stalno govori. Momčad je najbitnija i nakon ovakve utakmice najvažniji je doprinos čitave momčadi. Nismo baš najbolje odigrali protiv Moslavine, ali smo pobijedili. I to u Kutini gdje još nitko nije pobijedio, osim Nexea naravno. Pokazujemo da smo momčad koja može igrati onda kada svi igramo jedan za drugoga. To onda jako dobro izgleda. Borba, zalaganje nam se na kraju isplatilo, nastavit će Vučko.

To htijenje, ta želja, kod Zamećana su primjetne već neko vrijeme, pa čak i u nekim utakmicama koje su se morale (Nexe) ili nisu morale izgubiti (Sesvete).

- Momčad je takva da se ne može ni za koga reći da je izraziti individualac. Kada funkcioniramo na način da jedan za drugoga dajemo sve, onda dobro funkcioniramo. Rukomet je kolektivni sport, a mi zajedno dišemo i van terena i na terenu. Mislim da je ova utakmica u Kutini, uz tako glasnu podršku domaćih navijača, ipak dokaz da ova momčad vrijedi. Sada samo treba tako nastaviti i u svaku utakmicu na ovaj način ući i rezultat će doći, govori lijevo krilo.

Zamećani su u Kutini napravili velik korak ka željenom cilju, plasmanu u Ligu šest, no ove vrijedne bodove treba oplemeniti u narednim utakmicama, a već u subotu Riječanima u goste dolazi još jedan direktan suparnik, Varaždin.

- Moslavina je bila najbinija utakmica sezone, sada će Varaždin biti najbitnija utakmica sezone. Promijenili su trenera, vjerojatno su promijenili način igranja, morat ćemo to malo bolje proučiti. Sigurno je da sada igraju bolje nego na početku sezone. Vidjet ćemo hoće li Kvastek biti spreman jer je gadno pao na ruku, Njegovan ima problema s ozljedom. No, krpamo se, treniramo krpamo, ali s ovakvim pristupom se ne bismo trebali bojati. Ozljede su sastavni dio, to se mora proći. Osim toga, rastu i mladi igrači. Bili su u nekom grču na početku sezone, ali kako utakmice odmiču tako i oni probijaju barijere. Sve su to dečki koji vrijede i samo mogu biti još bolji. Mi ćemo se maksimalno pokrpati i u toj utakmici dati sve od sebe za pobjedu,  nastavit će Vučko.

S Moslavinom je započeo najvažniji period ove sezone za Zamećane, nastavlja se protiv Varaždina, a prije odlaska na odmor još će odraditi gostovanje u Dubrovniku i domaću utakmicu protiv Bjelovara.

- Doveli smo se do situacije u kojoj sami o sebi odlučujemo i to je uvijek najbolje. Možda je s jedne strane prisutan i pritisak, ali budući da na početku sezone nije bilo nikakvih ciljeva ovo je svakom sportašu jako velik motiv. Dat ćemo maksimum i nadati se najboljem mogućem ishodu, zaključit će Vučko.