MILAN IVANIŠ

Znam da borba za ostanak izgleda kao Sizifov posao

Srijeda, 23. studenog 2022. 11:34 Napisao  I. V.

Vjekoslav Vrljić formalno će postati novi direktor kluba na prvoj skupštini, iskusni Williams Černeka pojačao je stručni stožer

MIlan Ivaniš
MIlan Ivaniš

Novi predsjednik Zameta Milan Ivaniš održao je prvi službeni sastanak Upravnog odbora riječkog premijerligaša.

Iako se Ivaniš sa svojim prvim suradnicima svakodnevno dogovara, naglašava da je službeni sastanak bio značajan zbog sljedećeg razloga:

- Bitno mi je da smo svi zajedno potpuno usuglasili stavove zbog čega sam nakon sastanka otišao kući zadovoljan, mislim da smo postali jedno tijelo, kaže Ivaniš.

Za sada su poznata dva kadrovska rješenja: poduzetnik Vjekoslav Vrljić formalno će postati novi direktor kluba na prvoj skupštini, iskusni Williams Černeka pojačao je stručni stožer:

- Želim prvo naglasiti da trener Mateo Hrvatin uživa moju apsolutnu potporu, razgovarao sa s njim, znam da je malo izgubio motive, čvrsto stojimo iza njega, govori Ivaniš.

Osim duga od cca. 900.000 kuna nova uprava naslijedila je momčad bez pobjede, u ovakvoj poziciji na ljestvici nije bila ni jedna nova uprava Zameta.

Jasno je da bez pojačanja Zamet neće moći ostati premijerligaš:

- Moja je intencija da ne dovodimo igrače koji ne jamče kvalitetu, ne dolazi u obzir da dovodimo igrače reda radi. Trenutno su u kombinaciji neki igrači, pretežito bivši igrači Zameta. S toga stanovišta žao mi je da nismo klubu preuzeli u svibnju, kao što smo se tada dogovarali, jer smo tada u kombinacijama imali nekoliko igrača koji sada igraju u drugim klubovima. Igrači koji će doći neće moći doći prije Nove godine zbog toga što su vezani za svoje klubove, govori Ivaniš i ističe:

- Znam da borba za ostanak izgleda kao Sizifov posao, u prilog nam ide sustav natjecanja. Da se ligaški natječemo kao u nogometu, već bismo mogli pakirati stvari za drugu ligu. U drugom dijelu križamo se s klubovima iz druge skupine, postoji mogućnost da ostanemo u ligi ako dovedemo četiri, pet igrača. Jamčiti nikome ne mogu ništa, kao što ni meni nitko ništa ne može jamčiti! Nama je prva kvalifikacijska utakmica protiv Ribole Kaštela u nedjelju, zaključuje Ivaniš.

Novi predsjednik na skupštini je zamolio za još malo vremena u pripremi programa sanacije kluba, koju bi uskoro trebao prezentirati na konferenciji za novinare