Sergej Jakirović: Jako sam zadovoljan s Liberom i ne dam ga nikome, već su zvali zbog njega!

Četvrtak, 25. svibnja 2023. 16:46 Napisao/la  SC

Osobno sam  zadovoljan, uhvatio sam kontinuitet, zdrav sam, uživam u nogometu i super se osjećam, kaže Adrian Liber

Adrian Liber
Adrian Liber

Adrian Liber ovako je najavio utakmicu protiv Osijeka na presici:

- Sve je jasno, igramo zadnju utakmicu ove sezonu koju želimo završiti pobjedom. Igramo protiv Osijeka koji je uz Dinamo jedina momčad koju ove sezone nismo pobijedili, što je dodatni motiv. Na kraju igramo protiv direktnog konkurenta za treće mjesto tako da motivacije ne nedostaje. Bez obzira što je kraj sezone, odigrat ćemo maksimalno odgovorno kao i svaku do sada. Mislim da svi možemo biti zadovoljni na kraju sezone, zimus smo bili u teškoj situaciji, bilo je potrebno puno energije, hrabrosti i vjere da se možemo izvući. Ponosan sam na cijeli klub! Osobno sam također zadovoljan, uhvatio sam kontinuitet, zdrav sam, uživam u nogometu i super se osjećam, kazao je Liber.

Tijekom proljetnoga dijale sezone Liber je dijelio sudbinu nekoliko igrača koji su uglavnom ulazili u igru s klupe:

- Nije floskula ako kažem da momčad čine svi igrači, barem ja tako mislim. U datom trenutku znam nagraditi svakoga igrača, njih petorica konkuriraju za tri mjesta u sredini, odlučujemo tko će igrati zavisno od protivnika. Ja mislim da Liberu više odgovara kada uđe u igru kasnije, jer se tada linije malo rašire, a Liber je dinamičan i motoričan igrač. Možda je zbog konstitucije limitiran u duel-igri, a na početku su svi zbijeni, puno je duela. Liber, Grgić i svi igrači koji su ulazili nešto su nam donosili, ne možemo reći da nisu... I Banda je uvijek nešto donio kada bi ušao. Selahi se bolje osjeća kada igra otpočetka, moje je da u međusobnim odnosima procijenim što kome više paše. Ima igrača koje je bolje ne poslati na teren ako ne počnu utakmicu otpočetka, mi imao nekoliko takvih igrača, pokušavamo utjecati s psihološke strane. Adrianu neće pasti teško ako ne počne utakmicu i nešto će donijeti kada uđe, svaki trening odradi maksimalno. S te strane jako sam zadovoljan s njime i ne dam ga nikome, već su zvali zbog njega. Od njega zavisi hoće li se nametnuti da bi postao nezamjenjivi član početne jedanaestorice, objasnio je Sergej Jakirović.

Standings provided by SofaScore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.