Igor Pajač sudi utakmicu između Dinama i Rijeke, za derbi 21. kola delegiran ovisnik o VAR-u

Srijeda, 26. siječnja 2022. 10:06 Napisao/la  SC

Pajač loše sudio derbi 12. kola između Rijeka i Dinama na Rujevici (3:3), u spornim situacijama reagirao tek nakon intervencije VAR-a.

Murić, Oršić i Pajač
Murić, Oršić i Pajač Foto: Andro Turina

 Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina) sudi derbi 21. kola između Dinama i Rijeke, utakmica se igra u nedjelju od 17.30 sati na Maksimiru.

Pajač je loše sudio derbi 12. kola između Rijeka i Dinama na Rujevici (3:3), u toj je utakmici iskazao (pre)veliku ovisnost o VAR-u, u spornim situacijama reagirao je tek nakon intervencije VAR-a.

Osim kod prvog kaznenog udarca za Dinamo, dosuđenog nakon Vukčićeva prekršaja nad Šutalom, ključne odluke (drugi kazneni udarac, poništeni Oršićev pogodak, Menalov neoprezni start na granici crvenog kartona) donio je tek nakon intervencija VAR-a.

Da se VAR pokvario, ne bi uopće reagirao!

Koliko je Pajač ovisan o VAR-u ukazuje njegova izjava nakon kup-utakmice između Rijeke i Osijeka (3:2) na Rujevici prošle sezone:

- Bio sam, da tako kažem, tristo posto siguran da je jedanaesterac! Meni je ta situacija bila nedvojbena. Vidio sam da je igraču Osijeka ruka odvojena od tijela, da ide u skok, i završila je na glavi suparničkog igrača. E sad, je li ga on pogodio u potiljak ili je ruka kliznula niz glavu igrača Rijeke... Da, tu je mogao pomoći VAR. VAR se tek počeo koristiti, možda je netko bolji na VAR-u, a netko na terenu. Ali, vjerujte, stresna situacija je i u VAR sobi, dodatni je teret što u VAR sobi ne smiješ pogriješiti. Svaka odluka mora biti čista. Nadalje, meni je reakcija igrača Rijeke koji je pao na travnjak pojačala dojam da sam donio pravilnu odluku. Bio sam u komunikaciji s VAR sobom i kazao sam što sam vidio. Da je bila suprotna priča iz VAR sobe, išao bih pogledati snimku. Ali Fran Jović je očito također prepoznao da je bilo elemenata za jedanaesterac. Nije me zvao, objasnio je Pajač kako je donio odluku o kaznenom udarcu za Rijeku.

Stoga je važno znati da je VAR-sudac u derbiju 21. kola Dario Bel iz Osijeka.

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 44 76
2 HNK Hajduk Split 35 72
3 Osijek 20 68
4 HNK Rijeka 20 65
5 NK Lokomotiva 5 49
6 HNK Gorica -7 44
7 NK Slaven Belupo -20 36
8 HNK Šibenik -28 35
9 NK Istra 1961 -25 31
10 Hrvatski dragovoljac -44 19