SLUŽBENA SURADNJA

HNK Rijeka potpisao ugovore s Orijentom 1919 i Grobničanom

Petak, 05. kolovoza 2022. 12:57 Napisao/la  SC

Nakon Rijeke na riječki pogon, mislim da je i suradnja s Orijentom i Grobničanom sjajna prilika za naše mlade igrače, kaže sportski direktor Robert Palikuča

Robert Palikuča
Robert Palikuča

HNK Rijeka obavio je sljedeću vijest:

Hrvatski nogometni klub Rijeka potpisao je ugovore o suradnji s HNK Orijent 1919 i NK Grobničan, a sve u okviru “Pravilnika o suradnji” Hrvatskog nogometnog saveza.

U nadolazećoj sezoni mladi nogometaši Rijeke do 21 godine imat će priliku skupljati vrijedne minute u dresu Orijenta, odnosno Grobničana.

Nastavak je to suradnje s klubovima u regiji i nova inicijativa za razvoj i napredak nogometa u riječkom prstenu.

– Nakon Rijeke na riječki pogon, mislim da je i suradnja s Orijentom i Grobničanom dobra suradnja i sjajna prilika za naše mlade igrače da se imaju priliku razvijati i pomoći klubovima s kojima surađujemo u njihovom napretku. Jako smo sretni što smo dogovorili suradnju s Orijentom i Grobničanom jer svima nam je u interesu da klubovi u regiji ostvaruju dobre rezultate, rekao je Robert Palikuča, generalni menadžer za sport HNK Rijeka.

Filip Dujmović, Filip Braut, Ibrahim Djibrila i Mislav Zadro iz Rijeke u idućoj sezoni igrat će u redovima Orijenta, dok će HNK Rijeka u idućem periodu još nekoliko igrača staviti na dvojnu registraciju, te će isti, uz Rijeku, moći nastupati u dresu Orijenta.

– Mogu reći da sam jako zadovoljan i sretan što se suradnja između Rijeke i Orijenta nastavlja, rekao je Marinko Koljanin, direktor Orijenta 1919.

U redove Grobničana na početku ove zajedničke suradnje na posudbu će otići Antonio Galešić i Karlo Valjan.

– Mogu istaknuti da smo jako zadovoljni suradnjom s Rijekom, Galešić i Valjan doći će kod nas posudbu. Imamo velike ambicije i vjerujem da će suradnja između Rijeke i Grobničana biti na obostrano zadovoljstvo, rekao je Danijel Jurić, izvršni dopredsjednik NK Grobničan.

SuperSport HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 11 13
2 NK Slaven Belupo -2 8
3 HNK Hajduk Split 1 6
4 NK Lokomotiva 0 6
5 HNK Šibenik 0 6
6 HNK Gorica 0 5
7 Osijek -1 5
8 Varaždin -2 5
9 HNK Rijeka -2 4
10 NK Istra 1961 -5 4