Grad Rijeka domaćin Europskog prvenstva za juniore u skokovima u vodu

Četvrtak, 18. svibnja 2023. 16:58 Napisao/la  Grad Rijeka
Marko Neveščanin, Dorotea Pešić Bukovac i Marko Filipović
Marko Neveščanin, Dorotea Pešić Bukovac i Marko Filipović

U Salonu Grada Rijeke potpisan je ugovor o domaćinstvu i organizaciji Europskog prvenstva za juniore u skokovima u vodu, koje će se održati u organizaciji Grada Rijeke, Riječkog sportskog saveza, Kluba za skokove u vodu Primorje 2010 i Hrvatskog saveza za skokove u vodu.

Ugovor su potpisali riječki gradonačelnik Marko Filipović i predsjednik Hrvatskog saveza za skokove u vodu Marko Neveščanin, a potpisivanju je prisustvovala i predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac.

Gradonačelnik Filipović iskazao je zadovoljstvo što će Rijeka biti domaćin još jednog velikog natjecanja.

- Drago mi je što je Europska plivačka federacija prepoznaje vrijednost i kapacitet našeg bazena za skokove u vodu u sklopu Bazena Kantrida. Siguran sam da će natjecanje biti vrlo uspješno i da ćemo još jednom dokazat da Rijeka nije bez razloga nosila titulu Europskog grada sporta u 2022. godini, rekao je gradonačelnik.

Marko Neveščanin istaknuo je kako će se ovo natjecanje u Rijeci održati po treći put.

- Želio bih istaknuti kako Rijeka ima veliko razumijevanje za sport i razumije važnost ulaganja u sportsku infrastrukturu. Možete biti ponosni na Bazene Kantrida, izuzetno kvalitetan kompleks prepoznat među sportašima u plivačkim sportovima u cijeloj Europi, rekao je Neveščanin.

Dorotea Pešić Bukovac najavila je kako se na natjecanju očekuje sudjelovanje između 300 i 350 natjecatelja.

- Prvi put smo domaćini Europskog prvenstva za juniore u skokovima u vodu bili 2016. godine, a zatim ponovno i 2021. kada je organizacija zbog covid mjera koje su bile za snazi bila izuzetno zahtjevna. Rijeka je sportski grad, a Bazeni Kantrida omogućuju nam da još bolje promoviramo skokove u vodu, rekla je Pešić Bukovac koja je osim što je predsjednica Riječkog sportskog saveza ujedno i predsjednica Kluba za skokove u vodu Primorje 2010.

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.