UMJETNIČKO PLIVANJE Na bazenu na Kantridi svečano otvoreno Europsko prvenstvo za mlađe juniorke i Comen Cup

Četvrtak, 09. rujna 2021. 19:56 Napisao/la  SC

Prvenstvo traje do nedjelje, okupilo je natjecateljice iz 20 europskih zemalja i Izraela, a zbog koronavirusa gledatelji neće moći na tribine

Hrvatska reprezentacija u umjetničkom plivanju
Hrvatska reprezentacija u umjetničkom plivanju Foto: Kristian Sirotich

U Rijeci je u četvrtak otvoreno Europsko prvenstvo za mlađe juniorke u umjetničkom plivanju, u sastavu kojega će se održati i Comen Cup.

Na bazenu na Kantridi minulih su se dana užurbano privodile kraju i posljednje pripreme, do četvrtka je sve dovedeno u red, u četvrtak ujutro i službeno su započele kvalifikacije na europskoj smotri.

Ceremonijal otvaranja uslijedio je u poslijepodnevnim satima, okupljene su prvo pozdravili Margareta Puškarić, predsjednica Saveza, kao i Noam Zwi u ime LEN-a i Comena, a prvenstvo je otvorenim proglasila Ana Trošelj, predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke.

Hrvatsku himnu na otvaranju otpjevao je Damir Kedžo.

Prvenstvo traje do nedjelje, okupilo je natjecateljice iz 20 europskih zemalja i Izraela, ali na veliku žalost riječkih ljubitelja umjetničkog plivanja, zbog restrikcija vezanih uz borbu protiv pandemije virusa Covid-19 održat će se bez prisustva gledatelja.

Hrvatske boje na Europskom prvenstvu branit će Katarina Baković, Maša Ćurla, Zara Dautović, Korina Jelić, Korina Maretić, Klara Orehovec, Mia Piri, Katja Rončević, Mia Segarić, Leona Sorić, Dora Stanković i Tara Sudar, uz izbornicu Anu Novak.

Hrvatska će na prvenstvu imati i dvije sutkinje, Tihanu Šiletić i Ivu Gričar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.