MIA SEGARIĆ I DORA STANKOVIĆ

Nastupati u svom gradu na EP je poseban motiv!

Utorak, 07. rujna 2021. 18:47 Napisao/la  KS

Nemamo baš preveliku tremu, samo se nadamo da ćemo natjecanje odraditi najbolje što možemo, suglasne su Mia i Dora, jedine članice Primorje Aqua Marisa u reprezentaciji

Mia Segarić, Ana Novak i Dora Stanković
Mia Segarić, Ana Novak i Dora Stanković Foto: Kristian Sirotich

Rijeka je od četvrtka do nedjelje domaćin Europskom juniorskom prvenstvu u umjetničkom plivanju.

Europska smotra najboljih mladih plivačica neslužbeno je započela u ponedjeljak, kada su prve reprezentacije doputovale u Rijeku, na Kantridi se do četvrtka utvrđuje gradivo, do savršenstva dovode dobro utrenirane vježbe.

Naravno, tu su i hrvatske juniorke, a među njima i dvije Riječanke, Mia Segarić i Dora Stanković, članice riječkog Primorja Aqua Marisa.

- Nemam baš preveliku tremu, samo se nadam da ćemo natjecanje napraviti najbolje što možemo, kaže Dora Stanković, koju do nedjelje očekuju nastupi u četirima disciplinama, solo, duo, kombinacija i highlight.

- Nije baš preveliki stres jer smo domaćini, nastupamo na našem bazenu pa bi nam zbog toga trebalo biti i malo lakše. Očekujem da na najbolji mogući način odradimo, trudit ćemo se najviše što možemo pa ćemo vidjeti što će nam to donijeeti, dodala je Mia Segarić.

Nemaju baš svi sportaši privilegiju u svome gradu nastupati na Europskom prvenstvu, Dora i Mia jedino mogu žaliti što na ovom natjecanju neće moći biti gledatelji.

- Nastupati u svom gradu poseban je motiv, jednoglasne su ove dvije mlade Riječanke

Da je Primorje Aqua Maris jedan od najboljih hrvatskih klubova to nije nikakva novost, pa onda nije niti čudno da je i izbornica reprezentacije – Riječanka Ana Novak.

- Što se tiče djevojaka nadam se da će napraviti najbolje što mogu, da neće biti nekih većih grešaka. Što se rezultata tiče, nadam se da ćemo ponoviti zadnji Comen i ući u finale. Čuda se događaju, možda bude i nešto više od toga. Hrvatsko umjetničko plivanje trenutačno pripada u neku europsku zlatnu sredinu, ali trudimo se i iz godine u godinu ostvarujemo sve bolje rezultate. Pomaže nam i organizacija ovakvih natjecanja, naročito na popularizaciji sporta i prava je šteta što nema gledatelja, jer potpuno je drugačiji doživljaj kada su navijači prisutni i kada se uz nastup i navija, reći će Ana Novak, trenerica Medveščaka, ali rođena Riječanka i nekadašnja članica Primorje Aqua Marisa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.